„Niekas, nieko, niekuo nekaltina, bet privalome patikrinti informaciją. Kai gausime atsakymus, tuomet ir spręsime ar yra pagrindo šioje vietoje „pasikapstyti giliau“, – sako aplinkos ministras V. Mazuronis.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad neva Generalinė miškų urėdija ir miškų urėdijos neadekvačiai daug pinigų išleidžia darbuotojų kvalifikacijos kėlimui. Mokymai esą organizuojami kurortinėse Lietuvos vietose, jose nevengiama lėšų skirti gausioms pramogoms.

GMU paprašyta ministerijai pateikti paaiškinimą ir pagrindžiančius dokumentus, kiek 2013 m. įstaiga išleido pinigų miškų urėdų ir darbuotojų kvalifikacijai kelti (mokymai, seminarai ir t.t.), kokius vykdė viešuosius pirkimus mokymams organizuoti, kas buvo laimėtojai, kokiais kriterijais vadovaujantis jie atrinkti, kokie lektoriai vykdė mokymus, skaitė pranešimus.

Taip pat GMU paprašyta paaiškinti ir pateikti dokumentus apie konkretų seminarą miškų urėdams Birštone „Versmės“ sanatorijoje ir numatomo organizuoti seminaro Druskininkuose (seminarų programos, kas skaitė ar skaitys pranešimus, kiek lėšų tam numatyta, ar skelbtas viešųjų pirkimų konkursas dėl minėtų seminarų ir t.t.).