Vos 30-metį perkopęs Paulius Elzbutas, bei jį į nelegalias medžiokles paslaugiai pavežę Robertas Barauskas ir Algirdas Adomaitis šiandien Šiaulių apylinkės teisme išklausė galutinį nuosprendį. Visi šie vyrai yra medžiotojai.
Citata
Vėliau, teismo proceso metu, brakonieriai labai gailėjosi ir sumokėjo daugiau nei 13 tūkst. litų siekusią žalą gamtai.

 Pauliui Elzbutui, nuo kurio paleistų kulkų ir krito žvėrys, uždrausta medžioti, atimtas ginklas bei skirta papildoma 20 tūkst. 800 litų (160 MGL) bauda. Jo ginklas konfiskuotas, bei trejiems metams atimta teisė medžioti.

Jo bendrininkas Robertas Barauskas, vežęs kolega į naktines medžiokles, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Jo atžvilgiu byla nutraukta.

Kitą medžiotojų bendrininką ir vyriausiąjį nusikaltimo dalyvį Arvydą Adomaitį teismas nubaudė 10 400 litų (80 MGL) bauda.

Pastarųjų dviejų medžiotojų ginklai paimti į Lietuvos ginklų fondą ir bus parduoti, jie metams neteko teisės medžioti.

14-a žvėrių per tris dienas

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas GRYNAS.lt žurnalistams atskleidė aplinkosaugininkų ir policijos pareigūnų surinktus duomenis.

Paulius Elzbutas 2012- ų metų gruodžio 12-ą dieną Norutaičių kaime šalia Luponių miško sumedžiojo 3 stirnų jauniklius (už vieną stirnos jauniklį pagal tuometinius įkainius buvo skiriama 318 Lt ir 90 ct bauda). Jaunikliai buvo sumedžioti draudžiamu metu.

Matyt, apsidžiaugęs sėkminga naktine medžiokle, vos už dviejų dienų tas pats P. Elzbutas apie 1-ą valandą nakties jau Vinkšnėnų kaime sumedžiojo 11-a tauriųjų elnių - 2 pateles ir 9 jauniklius. 
Taurusis elnias

Nagrinėjant bylą brakonieriai labai gailėjosi ir sumokėjo daugiau nei 13 tūkst. litų siekusią žalą gamtai.

Tiesa, jei šis nusikaltimas būtų įvykdytas jau 2013-aisiais, neteisėtai medžioję vyrai būtų neišsisukę ir turėję apmokėti daugiau nei 220 tūkst. litų siekiančią baudą už padarytą žalą gamtai. Tokią sumą jie vargu ar būtų pasiskubinę atiduoti per dvejus metus, kol tęsėsi teismas.

Aplinkosaugininkams po nusikaltimo neteko ilgai vargti ieškant brakonierių.

„Pas Algirdą Adomaitį (g. 1969 m.) netrukus buvo atrastos išmėsinėtų gyvūnų liekanos bei šautuvai. Buvo iškelta baudžiamoji byla ir medžiotojai atsidūrė teisiamųjų suole. Visi jie kaltę pripažino ir labai gailėjosi. Teismui užteko įrodymų ir įkalčių, todėl įrodymų tyrimas buvo sutrumpintas, kad byla būtų išnagrinėta greičiau. Kaltinamieji tyrimui netrukdė ir, kaip minėjau, gailėjosi padarę nusikaltimą,“ - teigė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Įvykdžius tokį nusikaltimą, V. Jončo teigimu, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, galėjo grėsti ir laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tačiau papildomos piniginės baudos, pasak jo, taip pat buvo griežtas teisėjos sprendimas.