Aktyvaus dviratininko ir greičiausio Dakaro lietuvio pokalbis baigėsi susitarimu, kurio esmė – užsienio bendruomenių įtraukimas į „Velomaratoną”. Nyderlandų ambasada oficialiai kvies burtis kolegas, jų šeimos narius, draugus, puoštis savo šalies atributika ir rugpjūčio 21 dieną minti arterinėmis Vilniaus gatvėmis.

„Olandija man visų pirma siejasi su dviračiais. Ši šalis garsėja puikia dviračių infrastruktūra, dviratininkų masiškumu, dviračio dominavimu prieš kitas transporto priemones. Man ši šalis – pavyzdys. Norėtųsi, kad dviratis įsišaknytų ir Lietuvoje. Todėl logiška vienytis su didžiausiais dviračio draugais, užsikrėsti jų entuziazmu, gyvenimo būdu. „Velomaratone“ važiuosime suvieniję pajėgas,“- po susitikimo kalbėjo B. Vanagas.

„Labai mielai priėmiau p. Benedikto Vanago kvietimą Nyderlandams tapti artėjančio „Velomaratono” partneriu. Šis renginys įkūnija pagrindinę žinutę, kurią norime skleisti kaip ambasada: važiuoti dviračiu yra sveika ir smagu. Mes ir toliau nuosekliai palaikysime dviračių kultūra Lietuvoje ir talkinsime dalindamiesi olandų patirtimi gerinat dviračių infrastruktūrą Lietuvoje. Tikimės tolesnio bendradarbiavimo su Lietuvos partneriais“ - sako Nyderlandų ambasadoriaus B. van der Lingenas.

Susitikimo pabaigoje „Velomaratono“ sumanytojas ir organizatorius B. Vanagas Olandijos ambasadoriui įteikė dviratininko džentelmeno ženklą – šviesą atspindinčią varlytę. Ja pasipuošęs diplomatas mins 10 kilometrų „Ergo mėgėjų“ važiavime.

Velomaratonas“ šįmet vyks rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, Vilniuje. Renginio startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. Didžiausioje Baltijos šalių dviračių šventėje mėgėjams skirtas „Ergo mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), vaikučiai mins „Akropolio vaikų važiavime“ (2,4 km), treniruoti mėgėjai - „Semi Sport“ (50 km) grupėje, o profesionalai - „Toyota Sport“ (100 km) važiavime. Registracija į „Velomaratoną” mėgėjams ir vaikams nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją