- Kodėl ėmeisi iššūkio mesti svorį?

- Nuo vaikystės buvau puikaus sudėjimo ir nesukau galvos dėl kilogramų. Savo kūnu susirūpinau tik tada, kai dėl sveikatos problemų ir vartojamų vaistų svoris pakilo iki 84 kilogramų, o tai labai daug, kadangi mano ūgis 168 cm. Nebegalėjau į save žiūrėti, turėjau daug dirbti su savo mintimis, kad save tokią priimčiau. Laukiau, kol gydytojai leis mesti svorį, ir kai buvau tam pakankamai sveika ir stipri, iš karto susiėmiau.

- Ką darei, kad sulieknėtum?

- Drastiškai pakeičiau savo mitybą. Man padėjo dietologė, sudarė maitinimosi planą. Jo griežtai laikiausi tris mėnesius. Galiu drąsiai teigti, kad per tą laiką nei karto nenukrypau nuo meniu. Iki tol maniau, kad neturiu valios, tačiau pasirodė, kad esu labai stipri. Įgavau pasitikėjimo tiek savo išvaizda, tiek vidinėmis jėgomis.

- Kaip turėjai maitintis?

- Mitybos planas buvo griežtokas, bet man viskas buvo pakankamai skanu ir valgoma. Atsikėlusi iš karto išgerdavau šilto vandens su citrina. Pusryčius valgiau darbe, 8 val.: tai buvo du kiaušiniai, ruginė duona ir daržovės. Arba 100 gramų avižinės košės. 11 valandą – laikas priešpiečiams: apelsinas/greipfruktas/salotos.

Pietums 14 val. valgiau virtą arba keptą vištienos filė arba lašišą su natūraliais prieskoniais ir daržovėmis. 17 val. pavakariams – kiaušiniai arba tuno salotos. Vakarienę reikėjo valgyti 19-20 valandą, tai buvo kiaušiniai arba tuno salotos, priklausomai nuo to, ką valgiau pavakariams.

Taip pat kasdien būtinai išgerdavau 2-3 litrus vandens, nes tikiu, kad jis daro stebuklus. Ir kas dvi savaites penktadieniais darydavau iškrovą: visą dieną tik vanduo, arbata ir daržovės.

- Kokių rezultatų pasiekei laikydamasi tokio mitybos plano?

- Rezultatai buvo stulbinantys: svoris nukrito nuo 84 iki 58 kilogramų.

- O kaip sportas?

- Sulieknėjau tik dėl mitybos pokyčių, beveik nesportavau, nes nebuvo nei laiko, nei noro... O dabar jau kasdien bėgioju savo malonumui po 8-10 kilometrų. Tik savaitgaliais ilsiuosi tiek nuo sporto, tiek nuo griežtos mitybos.

Bet kalbant apie svorio metimą, man užteko mitybos plano, kad numesčiau daug svorio ir net pamatyčiau šiokį tokį pilvo presą ir kitus raumenis, tad, manau, tai įrodymas, kad svarbiausia, ką dedi į burną, o ne kiek sportuoji.

- Kaip kūno pokyčiai paveikė psichologiškai?

- Pasiekusi savo tikslą labiau pamilau ir save, ir artimus žmones. Tuo metu, kai buvau išstambėjusi, nesulaukiau nei vieno neigiamo komentaro, todėl džiaugiuosi, kad visada turėjau tokį palaikymą ir supratimą. Nemeluosiu, buvo sunkumo akimirkų, kai galvojau, kad viską mesiu, bet nusiramindavau savaime. Didžiausi išbandymai buvo per gimtadienius ir kitas šventes. Aš supratau, kad kai labai nori, viskas įmanoma.

- Ką patartum žmonėms, kurie nori pokyčių, bet stokoja motyvacijos?

- Linkiu labiau tikėti savimi, nepasiduoti dėl minutės malonumo. Lipkite per save, treniruokite savo valią ir pamatysite, kiek daug galite. Net jei dabar sunku, pagalvokite, kaip bus malonu po mėnesio įlįsti į mažesnio dydžio drabužius ar džiaugtis atspindžiu veidrodyje. Sėkmės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)