Taigi 2016-08-27 visus kviečiame į Gargždus sveikatos festivalį „Tu gali“, kuriame paskaitas skaitys kvalifikuoti lektoriai, bus gausu fizinio aktyvumo užsėmimų ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Žinoma, norintieji galės pasivaišinti ir sveiku maistu. Taip pat festivalio metu bus sveikatingumo mugė bei gausybė edukacinių užsėmimų nuo arbatų gaminimo iki vantų rišimo ir mandalų piešimo.

Veiklos šiame festivalyje ras kiekvienas pagal poreikį ir tikslus, o artėjantis niūrusis periodas taps prasmingesnis ir šviesesnis, nes buvimas tarp bendraminčių suteiks jėgų naujiems siekiams ir tikslams.

Į festivalį atvyksta pirmasis Lietuvoje sertifikuotas INSANITY treneris Ignas Bakėjus. Su juo įvairaus amžiaus renginio dalyviai ne tik pasportuos, bet ir pasikalbės apie sveiką gyvenseną. Treneris pristatys puikiai veikiančią sistemą „sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena“, atsakys į susirinkusiųjų klausimus. Ignas Bakėjus teigia, kad žmonės dažnai nenori būti sveiki – neva tai nerūpi. Bet jiems rūpi vaikai, draugai, aplinka... Pirmiausia dėl savęs reikia būti sveikam. Būdamas sveikas ir spinduliuodamas teigiamą energiją, kitų žmonių akyse atrodydamas sveikas, esi puikus pavyzdys. Tiek savo vaikams, tiek artimiesiems ir kitiems. Dažnas, matydamas įkvepiantį pavyzdį, tuo užsikrečia.

Taip pat festivalyje bus žinomos Lietuvos žolininkės kaip Adelė Karaliūnaitė, kuri pristatys 7 kūno galias ir kaip jas stiprinti augalais, bei Danutė Kunčienė, kuri pamokys, kaip galima būti gražioms pasitelkus vien gamtos dovanas. Taip pat atskleis paslaptį, kaip būti gražiomis ne tik išoriškai, bet ir vidumi.
Sveikatos festivalis „Tu gali“

Taigi kviečiame visas pasijusti moterimis nors kelias valandėles, nes per kasdienius rūpesčius jos dažnai pamiršta save. Juk taip norisi pabūti moteriškai, užsidėti gražiai krentančią suknelę, skrybėlaitę ir kartu su bendramintėmis mėgautis šia akimirka. Danutė Kunčienė teigia, kad visa, kas egzistuoja žemėje, taip pat ir mes, žmonės, prisideda prie kuriamo grožio ir harmonijos pasaulyje. Būdami kūrybingi nesensime, o džiugesio, palaimingo žmogaus raukšlelės visada puoš mūsų veidą.

Gal šiandien ir kelia nuostabą, bet dabartiniai profesoriai bėga maratonus, dalyvauja sveikatingumo renginiuose bei dalinasi savo išmintimi. Šiais metais festivalis bus vertingesnis ir mokslo prasme, nes pakvietėme biomedicinos mokslų daktarą, profesorių, gydytoją psichiatrą Aurelijų Verygą, kuris skaitys paskaitą „Pozityvaus pavyzdžio galia“, aptars, kaip mūsų mintys daro įtaką veiksmams ir vidinei būsenai.

Būtina sudalyvauti, kad suprastume, jog mūsų laimė priklauso tik nuo mūsų pačių, mums tik trūksta įgūdžių, kad būtume laimingi. Taip pat festivalyje pradžiuginsime ir vaikus auginančias ar globiančias šeimas, nes pakvietėme sertifikuotą psichoterapeutą, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantą ir mokytoją Vaidą Arvasevičių.

Jis skaitys paskaitą apie vaikų auklėjimą, atsakys į rūpimus klausimus: „Kodėl mūsų neklauso vaikai?“, „Ar skiriame paklusnumą nuo įsiklausymo?“.

Vaido Arvasevičiaus teigimu, esminė mintis – vaikų neįmanoma išauklėti, kad ir kaip mes juos, priimdami kaip „defektuotus“, norėtume (per)auklėti. Tai, kaip vaikas auga ir vystosi kaip asmenybė, ir yra mano pagrindinis studijų objektas ir uždavinys perduoti šias žinias kitiems. Savo paskaitose ir seminaruose dalindamasis žiniomis ir įžvalgomis siekiu atskleisti kartais net ir neįtikėtinus vaikų auginimo aspektus, kurie gali ir lengvai nustebinti, ir sukrėsti.

„Dainuojančių“ dubenų ir gongų garsai tinka jaučiantiems stresą, esant sudėtingai emocinei būsenai, tiems, kas nerimauja, blogai miega, kuriems reikia greitai atstatyti psichinę ir emocinę pusiausvyrą, nurimti... Ši muzikos terapija taip pat tinkama norintiems pailsėti, atsipalaiduoti, subalansuoti save ir atrasti vidinę harmoniją, sustiprinti kūną...“ – teigia Vyrenijus Andrijauskas. Taigi festivalio metu bus gongų meditacija, kurios metu pakviesime visus atsipalaiduoti, pasisemti jėgų pradedant šaltąjį sezoną.

Taip pat festivalio metu bus edukaciniai užsėmimai vaikams bei burbulinis futbolas ne tik vaikams bet ir suaugusiems. Festivalyje dalyvaus ir miško deivės, kurios pristatys lietuviško žilvičio galią (vibroakustinį masažą), gamtos duotybių galią (vantas, jų įvairovę), arbatas, kurios kviečia dalintis mintimis.

„Žolinčių akademija“ slėnyje įkurs tikrą „Liaudies išminties kliniką“, kurioje bus galima ne tik pasigydyti, bet ir pasimokyti, kaip pasigaminti žolinius vaistus kasdieniniam vartojimui bei juos pakeisti į cheminius preparatus.
Sveikatos festivalis „Tu gali“

Jūsų lauks begalės kitų naujų veiklų bei užsėmimų, kurie dar nebuvo paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)