Atėjus 2017 metams Kilo.lt mitybos specialistė Greta Bušnytė pataria, ką daryti, jei vienas iš Jūsų tikslų yra pradėti gyventi sveikiau bei gerinti sveikatą.

Nuo ko pradėti norint po truputį gerinti savo sveikatą ir siekti užsibrėžtų tikslų

Sportuokite

Jei negalite sportuoti sporto klube, juk visada galite atrasti pusvalanduką pasportuoti namuose. Tai puiki mintis ir tiems, kurie nori sutaupyti pinigų, o sportuojant namuose taip pat įmanoma pasiekti norimo rezultato. Net ir paprastos mankštos suteikia daug gerų emocijų, pakelia nuotaika, o ir savijauta tampa žymiai geresnė.

Nepamirškite gerti pakankamai vandens

Patartina visada su savimi turėti vandens buteliuką, taip pajutus troškulį galėsite iš kart atsigerti. Vanduo mūsų organizmui yra labai svarbus, nes mažina nuovargį, slopina alkį. Jei odos ląstelės gauna pakankamai vandens, oda lieka elastinga, taip pat, vanduo reikalingas palaikyti normaliai širdies ir kraujagyslių veiklai.

Išsimiegokite

Suaugusiam žmogui yra patartina miegoti 8 valandas per parą. Taip organizmas pailsi. O jei nepailsite, neišsimiegate, organizmas patiria šoką ir sustoja svorio kritimas, ar raumenų augimas (tai priklauso kokį tikslą žmogus yra išsikėlęs ir jo siekia). Organizmas norėdamas apsisaugoti, gali net pradėti kaupti “atsargas” ir dėl to riebalinė masė tik didės. Be to, pailsėjus, išsimiegojus esate žvalūs, kupini jėgų, todėl lengva pradėti siekti ir žinoma pasiekti norimo tikslo.

Atsikratykite žalingų įpročių

Rūkymas bei alkoholio vartojimas silpnina imuninę sistemą dėl to dažnai galite sirgti, būti apatiški, nenorėsite nieko daryti, o dėl to dažnai nukenčia tiek sveika mityba, tiek sportas. Beje, juk sportuojame ir sveikai maitinamės tik dėl to, kad būtume sveiki, gražiai atrodytume, o dėl žalingų įpročių organizmas tik sensta.

Nesusikoncentruokite ties įvairiomis dietomis

Susikoncentruokite į tai, ką valgote. Šiuo metu yra žinoma daugybė įvairių dietų, tačiau girdint atsiliepimus apie jas, dažnas žmogus sako, kad jos padeda tik tol, kol jų laikotės. Vėliau visas nukritęs svoris sugrįžta atgal. Iš mitybos nereikia išbraukti jokių produktų jei organizmas juos toleruoja. Tinkamai atsirenkant dienoje sveikus produktus galite ne tik tinkamai susireguliuoti savo mitybą, bet ir tuo pačiu greitinti medžiagų apykaitą, mažinti kūno svorį. Svarbiausia yra tik tinkamai pasirinkti dienoje maistą.

Mityba turi būti kuo įvairesnė

Kuo įvairesnį maistą valgote, tuo organizmą aprūpinate įvairiomis mineralinėmis medžiagomis ir vitaminais. Taip stiprėja ir imuninė sistema, mažėja rizika susirgti įvairiomis ligomis.

Nepamirškite, kad saldumynai nenumalšina emocijų

Daugelis žmonių blogą nuotaiką bando pakelti valgydami saldumynus. Taip, tam tikri produktai pagerina nuotaiką, tačiau ne ilgam - po to žmonės pradeda gailėtis, kad juos valgė ar priauga papildomų nereikalingų kilogramų, o tai tik pablogina nuotaiką. Tad valgydami saldumynus neišspręsite jokių problemų, o tik kenksite sau.

Saikingai rinkitės gėrimus

Daugelis mūsų mėgsta vaikščiodami mieste, ar sėdint kavinėje užsisakyti kavos. Tačiau užsisakome ne paprastos ar balintos, o desertines kaip "Latte", "Mocha" ir kita. Šios kavos turi net apie 200 kcal, o dar neskaitant to, kad jas pasigardiname cukrumi, grietinėle, šokoladu ir kitais pagardais, tai kalorijos dvigubinasi. Tai yra dar viena priežastis, kodėl žmonėms didėja svoris. Jei negalite atsisakyti kavos, tuomet rinkitės ją balintą. Taip pat yra rekomenduojama per dieną neviršyti 2-3 kavos puodelių.