Kai jau reikėjo kažko imtis

Ana prisimena save vaikystėje: visada buvo liekna mergaitė, galinti valgyti viską iš eilės, nesivaržyti prie saldumynų stalo ir net negalvoti apie svorį. Išlikti lieknai ir tvirtai padėjo įvairių šokių pamokos, į kurias mergaitę nuo mažumės leido tėvai, matydami jos didžiulį pomėgį suktis aikštelėje. Paaugus meilė šokiui niekur nedingo, tačiau pradėjus lankyti vairavimo mokyklą dėl laiko trūkumo teko nutraukti treniruotes. Maždaug tuo metu pamažu ėmė augti svoris: „mažiau judėjau, o visada mėgau skaniai pavalgyti, ypač saldumynų, dėl kurių iki šiol tiesiog kraustausi iš proto!”

Iš pradžių dėl tų kilogramų mergina nesuko galvos, tačiau laikui bėgant svoris vis didėjo ir Ana pradėjo sau nebepatikti veidrodyje, jautėsi apsunkusi, nebe tokia judri kaip anksčiau. Tada susiėmė ir nusprendė atsikratyti priaugtų riebaliukų. Pradėjo nuo mitybos, ir vien pakeitusi tai, ką deda į burną, numetė apie 10-12 kilogramų, o kai ėmė lankytis sporto salėje, sulaukė dar geresnių rezultatų.

Vaikinas ir motyvavo, ir padėjo

„Panorau keistis ir dėl savo vaikino. Norėjau, kad jis galėtų manimi didžiuotis. Jis pats jau senokai sportavo ir atrodė puikiai, tad ir aš nusprendžiau pasistengti dėl atvaizdo veidrodyje, geros savijautos, nuotaikos, harmonijos su savimi“- pasakoja studentė.

Kadangi vaikinas jau seniai domėjosi sportu ir mityba, Anai daug padėjo: sudarė treniruočių ir maitinimosi planą, paaiškino, kaip veikia kūnas, kokiai raumenų grupei kokius pratimus atlikti ir panašiai. Todėl jai nereikėjo kreiptis į trenerius – turėjo žmogų, kuriuo šiame kelyje galėjo pasitikėti.

Svorį numetė be jokio sporto

Pirmąjį tikslą mergina dėl didelio noro pasiekė labai greitai. Vos per porą mėnesių ji numetė maždaug 10-12 kilogramų: ,,Maitinausi sveikai ir reguliariai, nealindama organizmo kvailomis dietomis ir tikrai valgiau ir po 18 val. Kilogramai tirpo greitai ir lengvai, neprireikė jokių kardio ar jėgos treniruočių“.

Tik po svorio numetimo pradėjo lankyti sporto klubą ir ten, pasakoja Ana, iš naujo atrado save. Jai patiko jausti savo stiprėjantį ir besikeičiantį kūną, kai kas savaitę ar mėnesį galėjo padaryti vis daugiau pratimo pakartojimų ar paimti didesnį svorį. Atlikusi sunkesnį pratimą mergina jautė euforiją, kad įveikė sunkumus ir pagerino savo rezultatus.

Didelių nuopolių kelyje tikslo link nepasitaikė. Nors svoris nuolat keitėsi, bet dėl raumenų masės, todėl į tas pačias kūno formas negrįžo. O dabar ji teigia, kad žiūri ne į skaičius, o į atvaizdą veidrodyje.

Nors kartais būna sunku, mergina nepasiduoda: „kartais tikrai tingiu eiti sportuoti dėl nuovargio, blogos nuotaikos ar nusibodusios rutinos, bet žinau, kad praleidusi treniruotę jausiu savigraužą. Būna išimčių, kai praleidžiu treniruotę, bet po to atidirbu dvigubai. Mane sportas taip įtraukė, kad noriu siekti vis geresnių rezultatų, toliau lavinti savo kūną, atrasti kažką naujo ir įdomaus.“

Mergina reguliariai sportuoja jau ketverius metus ir nežada sustoti. Ji džiaugiasi neseniai atradusi naują sporto šaką, padedančią išlieti susikaupusias emocijas, gerinti kūno pusiausvyrą – kikboksą. Šios treniruotės jai padėjo psichologiškai sunkiu laikotarpiu, suteikė stiprybės, padėjo susikaupti, kontroliuoti kūną bei jausmus.

Kalorijų neskaičiuoja

Paklausta, ką valgo, Ana pradeda pasakoti nuo to, kad neskaičiuoja nei kalorijų, nei angliavandenių ar riebalų, nei kiek gramų suvalgo. Jos paslaptis – įsiklausyti į kūno poreikius. Sunkiau būna valgant su tėvais, nes vis gundo skanieji mamos patiekalai. Buvo žymiai lengviau gyvenant vienai, nes pati gamindavosi sveiką maistą. Būtent todėl geriausių rezultatų pasiekė gyvendama su vaikinu užsienyje.

Pasikeitė ne tik kūnas, bet ir požiūris į gyvenimą

Sportas iš esmės pakeitė Anos gyvenimą, suteikė jam jam ryškesnių spalvų. Ji pradėjo domėtis naujais dalykais, atrado naujų pažinčių bei pagerino savivertę: „Galiu drąsiai teigti, kad tikrai labiau save myliu. Man patinka, kaip atrodau, nors kartais ir sugenda nuotaika dėl kelių šokinėjančių kilogramų, kaip ir kitoms merginoms. Išmokau nekreipti dėmesio į piktus komentarus, kurie anksčiau labai užgaudavo. Supratau, kad visiems neįtiksi: ir dabar kartais išgirstu, kad atrodau vyriška, per raumeninga ar panašiai. Bet praleidžiu pro ausis, nes man svarbiausia, kaip jaučiuosi aš pati. O jaučiuosi puikiai – pasitempusi, pasitikinti savimi, stipri, turinti kantrybės ir valios“.

Kaip atrasti motyvacijos?

Norintiems pagražinti savo kūną Ana linki išlikti stipriems, nesustoti atsiradus sunkumams, nuolat eiti pirmyn, tikėti savo jėgomis. Pasiekus vieną tikslą užsibrėžti kitą, bet nedaryti to per prievartą. Ji pataria atrasti tai, kas labiausiai patinka ir išlaikyti pozityvumą, tada rezultatai teiks malonumą ir stums į priekį.

Svarbu sportą paversti gyvenimo būdu, o ne laikina prievole: „Pamilau sportą, ir iki šiol reguliariai treniruojuosi, keliu sau naujus iššūkius. Nesilaikau griežto mitybos rėžimo, nes nemanau, kad man to reikia, kadangi nesiruošiu jokioms varžyboms ir nenoriu alinti organizmo. Tikrai leidžiu sau atsipalaiduoti ir dažnai suvalgyti, ko noriu.”

Taip pat Anai padėjo artimų žmonių palaikymas: „Noriu labai padėkoti savo tėvams, artimiesiems, draugams, treneriui, kurie visad buvo už mano veiklą, padėdavo, domėdavosi kaip sekasi, sekė mano pokyčius ir palaikydavo. Labai juos myliu ir gerbiu“ – šypsosi mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)