2 sekundės: užsisakykite juodos kavos

Įprastoje latės ar kapučino kavoje su sirupu ir pienu yra nuo 80 iki 100 kalorijų, o klasikinėje šviežiai virtoje juodoje kavoje – nulis kalorijų. Jeigu per dieną išgersite po du puodelius latės, per metus galite priaugti net šešis kilogramus! Todėl jeigu norite kavos, prašom, tačiau be jokių priedų.

5 sekundės: įkvėpkite pilna krūtine

Šviežių žalių obuolių, bananų ir prinokusių kriaušių kvapas padės numalšinti apetitą, taip pat numarins troškimą suvalgyti kažką saldaus. Ir viskas todėl, kad istoriškai mūsų organizmas labiau nusiteikęs natūralių vaisių nei dirbtinio cukraus vartojimui. Beje, nebūtinai įkvėpti būtent vaisių kvapą – rankų kremo su vaisių aromatais kvapas taip pat tiks. Jį nesunku laikyti ant darbo stalo.

15 sekundžių: įsivaizduokite pakelį saldainių

Įsivaizduodami maistą, mes mažiau norime valgyti. Mokslininkai paprašė įsivaizduoti tyrimo dalyvių, kaip jie suvalgo 30 šokoladinių saldainių, o paskui pasiūlė jiems tuos saldainius. Nei vienas iš tyrimo dalyvių nesugebėjo suvalgyti daug saldainių. Todėl jeigu jums nenumaldomai norisi saldaus (sūdyto, kepto), tiesiog įsivaizduokite, kaip jūs tai valgote. Noras dings ar bent jau sumažės.

60 sekundžių: skirkite susitikimus sporto klube

Dieną mums reikia spėti į treniruotę, į du darbo susitikimus ir išgerti kavos su draugu. Jeigu niekam neužtenka laiko, pabandykite paskirti draugui susitikimą tiesiog sporto salėje. Niekas taip nemotyvuoja, kaip porinės treniruotės.

75 sekundės: vietoj konservuotų pirkite šaldytas daržoves

Kai daržovės patenka į konservavimo indelį, jose nebelieka B grupės vitaminų ir dingsta 95 procentai vitamino C. O štai užšaldytos daržovės, priešingai, išsaugo visas naudingas savybes ir skonį.

100 sekundžių: pirkite vaisius su kauliukais

Tokius kaip slyvos, persikai, nektarinai. Jie skatina pilvo riebalų mažėjimą, mažina cholesterino kiekį ir cukrinio diabeto riziką.

Stenkitės valgyti juos pirmoje dienos pusėje, geriausia – pusryčiams.

Arba pakeiskite jais dienos užkandžius.

2 minutės: užkąskite prieš vakarienę

Tai gali skambėti keistai, tačiau jeigu prieš vakarienę su draugais suvalgysite obuolį ar išgersite puodelį neriebaus sultinio, per vakarienę suvartotų kalorijų skaičius sumažės apie 20 procentų!

Standartinė 1128 kalorijų restorano vakarienės „vertė“ per metus jums gali padėti priaugti apie 10 kilogramų, jeigu eisite ten valgyti kiekvieną savaitę.

10 minučių: suvalgykite sotų jautienos patiekalą

Puikus receptas sočioms išeiginėms, kai reikia daug suspėti. Ketaus keptuvėje įkaitinkite vieną arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, paskui apkepkite jame pusantro kilogramo jautienos. Kol mėsa keps (tai truks apie dešimt minučių), supjaustykite svogūnus ir kilogramą grybų, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir supilkite svogūnus ir grybus į mėsą.

Įpilkite du valgomuosius šaukštus vyno acto, vieną valgomąjį šaukštą Worcesterio padažo, lauro lapą ir 330 mililitrų tamsaus alaus. Uždenkite dangčiu ir galite šešias valandas užsiimti savo reikalais. Per tą laiką bus paruošti aromatingi ir skanūs pietūs – vos 345 kalorijos vienoje porcijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)