Migdolai kepenims

Švenčių metas itin sunkus kepenims – nuo įvairiausių alkoholinių gėrimų ir gausaus maisto ant kepenų susikaupia dar daugiau riebalų. Vos sauja migdolų per dieną gali padėti atsikratyti šių riebalų ir pašalinti iš kepenų toksinus, teigiama tyrime, kurį paskelbė „The Journal of the National Cancer Institute“.

Baltoji arbata tirpdo pilvo riebalus

Bet kokia arbata padeda mums atsipalaiduoti, o baltojoje arbatoje yra dar ir medžiagų, kurios tirpdo pilvo riebalus. Žurnale „Nutrition and Metabolism“ paskelbtame tyrime teigiama, kad arbata stimuliuoja lipolizės (riebalų skaidymo) procesus ir blokuoja adipogenezę (riebalų ląstelių formavimąsi).

Ciberžolė nuo skausmo

Galvos skausmą sumažinti padeda prie galvos pridėtas ledas. Tokį patį priešuždegiminį poveikį visam kūnui turi ciberžolė. Joje yra kurkumino, kuris puikiai mažina skausmą. Tyrimai parodė, kad kurkuminas veiksmingai sumažina tulžies latakų užsikimšimą ir užkerta kelią audinių randėjimui arba fibrozei.

Smidrai nuo pagirių

Žurnale „Journal of Food Science“ paskelbtame tyrime rašoma, kad smidruose esančios aminorūgštys ir mineralai palengvina pagirių simptomus ir apsaugo kepenų ląsteles nuo toksinų.

Lapiniai kopūstai mažina cholesterolį

Lapiniai kopūstai, ypač jei troškiname juos garuose, turi unikalią savybę – jie padeda pašalinti cholesterolio perteklių iš kraujo. Tokia išvada pateikta žurnale „Nutrition Research“ paskelbtame tyrime.

Vanduo su citrina bendram organizmo detoksikavimui

Kas rytą išgerkite stiklinę vandens su citrinos skiltelėmis. Šiame citrusiniame vaisiuje gausu antioksidanto d-limoneno. Šios veiksmingos medžiagos yra citrinos žievelėje. Jis skatina kepenų fermentus aktyviai šalinti toksinus iš organizmo.

Lašiša valo kraujagysles

Jei nusprendėte nuo Naujųjų neberūkyti, į savo racioną būtinai įtraukite riebią žuvį. Tyrėjai išsiaiškino, kad maistas, kuriame gausu riebiųjų omega 3 rūgščių, padeda įveikti arterijų sienelių sustandėjimą – tai dažnas šalutinis rūkymo poveikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)