Shape.com nagrinėja, kokias klaidas greičiausiai darote.

Jums trūksta magnio

Organizmui reikia magnio, kad jame vyktų daugiau nei 300 cheminių reakcijų, tarp kurių – reguliarus širdies ritmas, cukraus lygio kraujyje reguliavimas. Šio mineralo reikia ir norint sulieknėti bei turėti gražią figūrą.

Tyrimai parodė – magnio papildai gali sušvelninti tinimą per menstruacijų ciklą

Patarimas: valgykite daugiau maisto produktų, turinčių magnio – žalių lapinių daržovių, pupelių ir riešutų. Rekomenduojama magnio dienos norma moterims iki 30 metų – 310 mg, o po 30-is metų – 320 mg.

Neteisingai sportuojate

Daugelis žmonių, norėdami sulieknėti, ima daryti kardiopratimus, pvz., bėgioja. Problema – bėgant pastoviu tempu 45 min., svoris iš pradžių ima mažėti, bet greitai organizmas prisitaiko ir vos nulipus nuo bėgimo takelio nustoja deginti kalorijas.

Veiksmingesnis būdas – kilnoti svarmenis. Nuo svarmenų kilnojimo raumenyse atsiranda mikroįtrūkimų, todėl reikia daugiau energijos (ir sudeginama daugiau kalorijų) gyjant. Gijimas gali trukti iki dviejų dienų po treniruotės. Na o veiksmingiausiai riebalus nuo pilvo degina didelio intensyvumo treniruotės, pavyzdžiui, trumpo nuotolio bėgimai.

Patarimas: galima susidaryti treniruotę iš bėgimo, plakimo, važiavimo dviračiu, irklavimo ir pan.

Per mažai miegate

Tyrimai rodo – daugiau nei pusė Amerikos moterų mano, kad per mažai miega. Na o miego trūkumas skaudžiai atsiliepia liemens apimčiai. Amerikiečių mokslininkų tyrimo duomenimis, penkias ar mažiau valandų per naktį miegančioms moterims kur kas didesnė antsvorio rizika.

Be to, jei moteris miega ne aštuonias, o keturias valandas, dieną ji suvartoja 300 kalorijų daugiau. Kodėl? Todėl, kad per mažai miegant gaminasi daugiau hormono grelino, kuris skatina apetitą.

Patarimas: miegokite po septynias valandas. Miegamajame nelaikykite elektroninių prietaisų. Miegamajame turi būti vėsu, kad gerai pailsėtumėte. Po pietų negerkite kofeino.

Be saiko geriate gazuotų gėrimų

Gazuoti gėrimai kupini tuščių kalorijų, o net ir nekaloringi variantai kenkia liemeniui. 2012 m. atliktas tyrimas parodė – nuolat geriant gazuotų gėrimų padidėja liemens apimtis, kūno masės indeksas ir apskritai riebalų kiekis organizme. Pagal vieną teoriją, taip nutinka todėl, kad gazuotuose gėrimuose yra dirbtinių saldiklių, o jie neduoda to, ko organizmas tikisi, kai valgote saldumynus.

Taigi organizmas gauna signalą, kad gaus energijos, tačiau energijos negauna, nes gazuotuose dietiniuose gėrimuose nėra kalorijų. Tai sutrikdo organizmo alkio signalus ir norisi kalorijų, siekiant kompensuoti kalorijų nebuvimą gėrime.

Patarimas: gerkite vandenį arba nesaldintą arbatą. Į vandenį galima įmesti citrinos riekelę, vaisių gabalėlių.

Vartojate daug druskos

Nieko keisto, jei po sūrių patiekalų jaučiatės patinę. Suvartojus per daug druskos vanduo iš kraujo patenka į odą, veidas atrodo paburkęs. Apie 90 proc. žmonių vartoja druskos daugiau nei rekomenduojama. Plius druskos suvartojama per konservuotus maisto produktus, salotų padažus, sūrius.

Patarimas: nedėkite druskos į patiekalus. Vietoje druskos naudokite prieskonių, žolelių. Pagardinkite patiekalus su cinamonų, aitriosiomis paprikos, kajeno pipirais, kuminais, imbieru, bazilikais, petražolėmis, rozmarinais – pamatysite druskos nė nepasiilgsite.

Per daug geriate alkoholio

Ne vienais tyrimais įrodyta – alkoholis stiprina apetitą, tad suvalgoma daugiau maisto. O tam tikri alkoholiniai gėrimai ypač skatina kauptis riebalus ant pilvo. Alaus mėgėjai, būkite atsargūs, daugelis tyrimų rodo, kad nuo alaus didėja pilvas.

Patarimas: galima išgerti vyno taurę per vakarienę. Tik venkite kokteilių su gazuotais gėrimais, su saldžiais alkoholiniais gėrimais. Na o saikingai vartojant alkoholio nutukimas negresia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)