„Face (angl. veidas) ir build (angl. statyti) reiškia natūralų būdą lavinti veido ir kaklo raumenis, tokiu būdu suteikiant jiems jaunatvišką išvaizdą, sveikatą bei švytėjimą“, – sako Viktorija. Veido mankštų sistema apima labai platų pratimų ir technikų spektrą – nuo veido natūralaus liftingo, raumenų lavinimo pratimų iki biologiškai aktyvių taškų stimuliacijos.

„Facebuilding“ pradininku yra vokiečių plastikos chirurgas Reinholdas Benzas, kuris 30-ais metais sukūrė veido mankštų sistemą, po to kai pastebėjo savo draugės, brandaus amžiaus balerinos, veido ir kūno būklės akivaizdžius skirtumus. Kūnas buvo tonuse ir ne pagal amžių gražus, ko negalėjai pasakyti apie veidą. Pradėjus daryti veido mankštas rezultatai buvo stulbinami ir po to veido mankštos populiarėjo visame pasaulyje, ypač JAV.

Svarbiausios veido mankštų sąlygos – reguliarumas ir pratimų atlikimo teisinga technika. Mankštos tinka visiems, besirūpinantiems savo išvaizda žmonėms, išskyrus:

– turinčius akivaizdžių veido odos problemų;
– turinčius ar neseniai turėjusius veido nervo uždegimą;
– per pastaruosius dvejus metus turėjusius plastines operacijas.

„Facebuilding“ trenerė-instruktorė Viktorija Baltramiejūnienė rekomenduoja veido mankštas daryti kasdien, sąžiningai po 5-15 pakartojimų. Jau po keleto dienų pajausite pokyčius, o po mėnesio apie savo teigiamus pokyčius išgirsite patys, iš aplinkinių. Paskutinis patarimas – nusifotografuokite, kad patys galėtumėte matyti savo pažangą ir jaunesnį veidą!