Celiulitas - tai poodinio sluoksnio uždegimas, kai riebalinės ląstelės prasiveržia pro susilpnėjusį jungiamąjį audinį ir kartu su riebalinėmis medžiagomis, sudarytomis iš riebalų, vandens ir toksinų, susikaupia fiziologiškai silpnose vietose.

Mokslininkai neturi vieningos nuomonės dėl ko atsiranda celiulitas. Vieni mano, kad tai susiję su nuo lyties priklausoma odos struktūra, kiti - celiulitą sieja su kraujagyslių pakitimais.

Norint sumažinti celiulitą, reikia kompleksinių priemonių.

1. Mitybos suderinimas. Vartoti mažiau druskos ir saldumynų, gerti daug vandens, šviežių daržovių sulčių, šlakus varančių arbatų. Atkreipti dėmesį į virškinamąjį traktą ir žarnyno veiklą.

2. Fiziniai ir mechaniniai metodai. Anticeliulitiniai masažai, įvyniojimai, gydomieji purvai, limfodrenažai, vakuuminiai masažai ir t.t.

3. Farmakologinės priemonės. Įvairūs kremai su aktyviosiomis veikliosiomis medžiagomis pvz. retinoidais (vit A), kofeinu, jūros dumbliais ir t.t.

Priešas - toksinai

Svarbiausias celiulito veiksnys – toksinų sankaupa organizme.

Pagalvokite – daugume žmonių daugybę metų valgė nesveikus produktus, kuriuose gausu druskos, cukraus, krakmolo, gyvulinės kilmės riebalų, įvairiausių chemikalų, pesticidų, arba valgė per daug, netinkamai derino maistą. O kur chemikalais užteršta aplinka, kurioje gyvename. Gal taip pat rūkėte, be saiko vartojote alkoholį, savaitėmis, mėnesiais vartojote vaistų. Taigi organizmas nebepajėgia apsivalyti nuo toksinų, o jūs toliau valgote prastą maistą ir nė nesistengiate apsivalyti.

Kaip toksinai susiję su celiulitu?

Organizmas kaupia toksinus riebalų sluoksnyje, kad toksinai neterštų vidaus organų. Štai kodėl nesveikai gyvenančiam liesam žmogui gresia didesnis pavojus sveikatai nei kiek nutukusiam nesveikai gyvenančiam žmogui. Apvalesnių žmonių organizme toksinai kaupiasi riebalų sluoksnyje, o ne ant vidaus organų. Celiulito duobutėse taip pat kaupiasi toksinai.

Jei jau dabar gėdinatės celiulito, kaip jausitės po penkerių, po 10 metų, na ir po 20 metų? Per tiek laiko organizme bus susikaupę kur kas daugiau toksinų.

Taigi norint sumažinti celiulitą, reikia pašalinti iš organizmo toksinų sankaupas ir daugiau nebekaupti toksinų.

Jūsų dėmesiui – 7 patarimai, kaip tai padaryti.

1. Valgykite kuo mažiau apdorotą, organizmą šarminantį maistą.

Norint išvalyti organizmą nuo toksinų, pirmiausia reikia išvalyti juos iš ten, kur jų prisikaupė – iš ląstelių, audinių ir organų. Organizmą valo šarminantys produktai – visi švieži vaisiai ir daržovės, tad jie turi sudaryti didžiąją dalį raciono.

Galvojate, ar švieži vaisiai ir daržovės tikrai padės sumažinti celiulitą? Žinoma. Šarmingos dalelės prilimpa prie rūgščių toksiškų dalelių ir išveda juos iš organizmo.

Reikia palaipsniui didinti racione šviežių produktų (daugiausia daržovių) dalį, kad jie nepritrauktų daugiau toksinų nei organizmas pajėgus pašalinti, antraip toksinai tiesiog cirkuliuos organizme. Svarbu keisti mitybą palaipsniui, neskubant, įsiklausant į organizmo poreikius.
Puiki organizmą valanti priemonė – šviežios vaisių ir daržovių sultys.

2. Gerkite daug vandens.

Reikia gerti pakankamai švaraus vandens bei gauti pakankamai skysčių su vaisiais ir daržovėmis, kad organizmas valytųsi. Vanduo – geriausiai valanti priemonė, be to, taip užkirsite kelią celiulito formavimuisi.

Tik pagalvokite, kaip atrodo kūnas, kuriam trūksta skysčių – sudribęs, neelastingas, oda susiraukšlėjusi.

Kasdien vos pabudę išgerkite stiklinę vandens. Jei vandens nemėgstate, įspauskite citrinos sulčių.

Puikiai tinka ir žolelių arbata. Kavos ir kofeino turinčių arbatų kiek įmanoma mažinkite, o jei visgi geriate, kartu išgerkite vandens, gerkite daržovių sulčių.

3. Kuo mažiau vartokite druskos.

Į maistą berkite jūros druskos arba Himalajų druskos, tik nepersistenkite, kuo mažiau, tuo geriau.

Išbalinta druska rūgština organizmą, šalina iš jo mineralus, išvaro skysčius, skatina kauptis toksinus.

Jūros, akmens druska šarmina organizmą, joje gausu mineralų.

4. Tikra detoksikacija – išvalyti nešvarumus.

Jei pradedate valyti, šarminti organizmą, šarmingos dalelės ima išvesti iš organizmo rūgščias, nuodingas daleles. Kai organizmas apsivalys, sumažės ir celiulito. Valant toksinus iš ląstelių ir audinių, reikia juos visiškai pašalinti iš organizmo, o tai nėra taip paprasta. Viena iš geriausių priemonių – klizma, nes žarnyne, ypač tiesiojoje žarnoje kaupiasi didžioji dalis toksinų.

5. Šveiskite ir masažuokite odą.

Stimuliuojant limfos sistemą (limfa teka po oda), masažuojant, šveičiant, toksinai greičiau pasišalins iš organizmo. Ypač reikia šveisti problemines zonas, kuriose matyti vadinamoji apelsino žievelė – sudribusi oda su duobutėmis. Šveiskite problemines zonas penkis kartus per savaitę po 5 min. Iš pradžių pradėkite nuo minutės, palaipsniui padidinkite šveitimo laiką iki 5 min.

6. Mankštinkitės, kuo daugiau judėkite.

Kai mankštinatės, ne tik mažinate stresą, bet ir gerinate kraujotaką, skatina gamintis endorfinus (laimės hormonus), taip pat per odą šalinasi toksinai. Ir apskritai kūnas bus tvirtesnis, stangresnis, dailesnis, tapsite ištvermingesnės.

7. Vartokite kuo mažiau liekninančių kremų.

Jei tepate problemines zonas liekninančiais, specialiais kremais nuo celiulito, celiulitas tik dar labiau išryškės. Kuo plonesnė oda, tuo labiau išryškės po oda esančios duobutės. Vietoje įvairiausių kremų su neaiškiais chemikalais drėkinkite, maitinkite odą natūraliais aliejais, kremais su kokoso, alyvuogių aliejumi.

Pasinaudokite išvardintais patarimais, ir greitai pamatysite rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)