Pirmoji tokia grupė atsirado ir Lietuvoje – kiekvieną trečiadienį norintys mankštintis kitaip jungiasi prie „Capital runners“ bėgimo Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.

„Šią bėgimo patirtį sunku palyginti su kitomis“, – tvirtina „Capital runners“ iniciatorė Giedrė Rutkauskaitė.

Pasak jos, bėgdamas mieste, iš kasdienybės dalyvio tampi stebėtoju ir pradedi aplinką matyti nauju kampu: prieš akis išnyra neatrastos architektūros detalės, šaligatvių nelygumai, gatvės menas. Bėgimas mieste – tai savotiška turizmo forma, todėl prie treniruočių neretai prisijungia ir svečiai iš užsienio. Jiems tai – puikus būdas pažinti miestą, žmones ir vietos kultūrą.

Bėgti su olimpiečiais

Anot organizatorių, „Capital runners“ – tai ne išrinktųjų klubas, o laisva bendruomenė. Vis tik papildomos intrigos į mankštas įneša treniruotės su žymiais sportininkais. Su „Capital runners“ Vilniaus gatvėmis drauge bėgo penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, maratonininkė Diana Lobačevskė ir begikė Vlada Musvydaitė.

„Jie dalijasi patirtimi, pasakoja apie savo santykį su bėgimu, duoda vertingų patarimų ir tiesiog mankštinasi kartu. Juk ne kasdien gali pasigirti, kad trečiadienio vakarą praleidai su olimpiečiais“, – sako G. Rutkauskaitė.

Maratoninkė Diana Lobačevskė pasakoja buvusi sužavėta „Capital runners“ iniciatyva. „Tai ypatinga naujovė bėgimo srityje – lyg turistinis žygis bėgte“, – sako ji. Diana pripažįsta, jog grupėse bėgti visada smagiau, nes tai didelė motyvacija ir paskata nesustoti. Anot olimpietės, kai oras rudenį ne pats maloniausias, sunkiausia tik „apsiauti sportbačius“.

Blogo oro nebūna

„Capital runners“ siekia parodyti, kad bėgimas – lygiai kaip ir kitos bendros veiklos – gali suburti žmones į laisvas bendruomenes, kuriose jie, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, tautybės ar profesijos, gali būti kartu, bendrauti, semtis energijos ir teigiamų emocijų.

„Tikram bėgikui nebūna blogo oro“, – mėgstamiausia bendruomenės fraze dalinasi G. Rutkauskaitė. Tad neverta abejoti, kad trečiadieninių bėgimų tradicija tęsis ir rudenį, ir žiemą. Anot organizatorės, kiekvienas norintis prisijungti, informaciją apie grupės veiklą ir būsimus susitikimus ras „Capital runners“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Šis projektas yra vienas iš dešimties Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ vykdomos programos „Išjudink save“ nugalėtojų, kuriam skirta parama. Programa „Išjudink save“ vykdoma jau antrus metus visose Baltijos šalyse, o jos tikslas – paskatinti gyventojų fizinį aktyvumą, per projektus ir įvairias iniciatyvas išjudinant daugiau nei 45 000 žmonių. Lietuvoje projektas vyksta nuo kovo mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)