Galite gana greitai džiaugtis pilvo presu ar sėdmenų raumenimis, tačiau norint turėti grakščias ir tvirtas rankas reikės dar šiek tiek padirbėti. Ką reikėtų daryti, kaip jas treniruoti kalbamės su „My Hero“ sveikos gyvensenos konsultantu, treneriu Ignu Bakėjumi.

Dažnai moterys, merginos turi tikrai gražų pilvo presą, stangrius sėdmenis, tvirtas šlaunis, tačiau rankų raumenys yra nematomi, jos atrodo silpnos ir kartais netgi putlios, ką reikėtų daryti moterims ir merginoms, norint džiaugtis gražiomis rankomis?

Moterų kūno struktūra ir sudėjimas labai skiriasi nuo vyrų ir iš patirties galiu pasakyti, kad šimto atsispaudimų jos tiesiog fiziškai negali padaryti. Reikia pripažinti, jog moterų viršutinė kūno dalis tikrai nėra stipri lyginant su tuo, kaip jos puikiai gali ištreniruoti pilvo presą ar šlaunis. Taigi, norint sustiprinti rankas, krūtinės raumenis, moterims ir merginoms reiktų užsiimti viršutinės kūno dalie kardio treniruotėmis, kurios skatina nuolatinį rankų įtempimą.
Ignas Bakėjus

- Kas tai yra viršutinės kūno dalies kardio treniruotės?

- Tai ir kovų menai ir boksas, netgi tie patys šokiai ar zumba gali būti puiki pradžia, tokių treniruočių metu labai gerai priverčiama dirbti visus raumenis, tačiau reikia neužmiršti, kad norint palaikyti puikią rankų formą reiktų krūvius po truputį didinti. Todėl aš rekomenduoju Insanity treniruotes ar boksą, kuris ypatingai sustiprina viršutinė kūno dalį, verčia rankas nuolatos judėti įvairiomis kryptimis, laikyti jas visada įtemptas.

Tačiau net ir treniruojant viršutinę kūno dalį yra stiprinamos ir kojos ir presas, nes, tarkim, boksuojantis visada judama ant sulenktų kojų, todėl automatiškai dirba ir šlaunys, ir sėdmenys. Be to, tokios boksavimo ne į taikinį treniruotės yra daug paprastesnės moterims ir nereikia alinti savo organizmo bandant daryti šimtus atsispaudimų.

- O kaip darbas su svareliais, štangomis?

- Aš rekomenduoju dirbti su savo kūno svoriu, nenaudojant jokių papildomų svorių, nes tada viskas ima smarkiai pūstis ir moteris pamažu panašėja į vyrą. Sakyčiau, svarmenys, atsispaudimai ar prisitraukimai yra labiau vyrams skirti treniravimosi būdai, o moterys, manau, šioje vietoje turėtų siekti tvirtų, stangrių rankų.

- Taigi, norint turėti puikias rankas užtenka tik viršutinės dalies bet kokios kardio treniruotės?

- Ne neužtenka. Moterys labai dažnai mėgsta pasirinkti vieno tipo treniruotę ir tik į ją vaikščioti, galvodamos, kad pasieks puikių rezultatų. Aš norėčiau priminti, jog labai svarbu yra viso kūno bendras fizinis pasiruošimas, kad reikia viską treniruoti šiek tiek atkreipiant dėmesio į silpniausias kūno vietas ir papildomai jas tobulinti.

- Ignai, o kokią dalį siekiant tokių rezultatų užima mityba?

- Vien tik sportu gražus ir gyvas nebūsi, todėl bendrai sportuojant reikėtų atkreipti didelį dėmesį į tai kaip, ką ir kada valgome, kokio rėžimo laikomės. Todėl norint turėti gražias rankas reikia subalansuotai maitintis ir tokiu būdu rezultatai bus daug greičiau pasiekti. Tik noriu pabrėžti, jog labai svarbu nekeisti mitybos drastiškai ir tik pradėjus sportuoti.

Pirmiausia, sakyčiau, reikėtų užsiimti sportu, prisijaukinti jį ir tik tada galvoti apie mitybą, nes pradėti ir sportuoti ir taisyklingai maitintis iš karto gali labai nedaug žmonių.

Svarbiausia, jog tai darydamos moterys ar merginos jaustų malonumą, džiaugtųsi pasiektais rezultatais, o ne graužtų save, jog vieną ar kitą dieną nesilaikė kažkokio mitybos rėžimo. Norint pasiekti puikių rezultatų labai svarbus ir vidinis nusiteikimas, pasitikėjimas ir džiaugsmas savo rezultatais.

Kilo.lt mitybos specialistės Eglės Šinkevičiūtės komentaras
Eglė Šinkevičiūtė

Organizme nėra lokalaus riebalų kaupimosi, ar jų deginimo. Žmogaus organizmas riebalus kaupia ir degina visame kūne. Tai reiškia, kad norint sumažinti kurių nors probleminių vietų (klubų, vidinės šlaunų dalies, talijos, talijos šonų, galinės rankų dalies ir t.t.) apimtis, reikia mažinti viso kūno svorį ir apimtis.

Todėl atliekant pratimus tai kūno daliai, nereiškia, kad riebalai degs būtent toje vietoje. Riebalinį sluoksnį degina kalorijų trūkumas, kurį sukuria griežtesnė mityba ir bendras didesnis fizinis aktyvumas.

Pasitaiko atvejų, kuomet merginoms riebalai kaupiasi viršutinėje kūno dalyje, arba apatinėje, tačiau šis dalykas yra genetiškai nuspręstas, formuojantis figūros tipui (viršuje kaupiasi riebalai turinčioms obuolio figūros tipą, o apačioje - kriaušės tipo figūrą), tačiau net ir tuo atveju subalansavus mitybą ir įvedus fizinį aktyvumą riebalai degs ir apimtys keisis tolygiai visame kūne, o matomas figūros neproporcingumas taip pat išliks matomu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)