Harmoningos gyvensenos judėjimo MyHero! įkūrėjas ir masinių treniruočių mados Lietuvoje pradininkas Ignas Bakėjus žino atsakymą į šį klausimą. Naujoje leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Mano herojus“ autorius atskleidžia, kodėl svarbu keisti ne tik kūną, bet ir protą. Maža to, atsakydamas į klausimus I. Bakėjus gyvai pademonstravo, kaip galima sportuoti net tada, kai to mažiausiai tikitės.

Autorius teigia, jog jo gyvenimo tikslas – pasidalinti sukaupta praktine ir teorine patirtimi bei padėti tiems, kurie dar neatrado savo gyvenimo būdo. I. Bakėjus tikisi, kad knyga padės gyvenimo pokyčiams ryžtis net tuos, kurie paprastai į treniruotes nedrįsta ateiti.

„Knyga iliustruota pratimais. Juokaudamas galiu pasakyti, kad skaitydami žmonės galės atsikelti iš lovos ir padaryti keletą pritupimų, o pabaigę knygą, galbūt bus praradę keletą kilogramų. Svarbiausia patirti laisvę judėti – gamtoje, namie gaminant vakarienę ar aikštelėje“, – pasakoja I. Bakėjus.

Vaizdo įraše I. Bakėjus, duodamas interviu, pats parodo, kaip galima sportuoti net laukiant autobuso stotelėje:

Autorius pastebi, jog tikras treneris turi būti tuo, ko moko – nepamiršti ne tik mitybos taisyklių ar kūno lavinimo pratimų, tačiau ir juos apjungiančio sąmoningumo. Taip pat, jeigu visuomenė mato jį kaip sveikos gyvensenos trenerį ar mokytoją, jis turėtų ir būti šiuo pavyzdžiu.

„Tik sujungus šias tris dalis galima išvengti duobių ir neprarasti užsibrėžtų tikslų. Jeigu rūpės tik kūno formos, net jas pasiekęs, laimingas nebūsi. Jei nuolat sportuosi, tačiau neatsisakysi tabako, alkoholio ir kitų negerovių, apie harmoningą gyvenimą bus sunku kalbėti. Šiame pokyčių kelyje svarbu atrasti savo herojų, kuris įkvėptų keisti gyvenimą. Tai gali būti tėtis ar mama, patirtys, aš arba tu pats. Juk būti herojumi – tai ne nuosavybė, o gyvenimo būdas, leidžiantis būti geram ne tik sau, bet ir kitiems“, – inspiruoja I. Bakėjus.

Knygą „Mano herojus“ parašęs Ignas Bakėjus šalies gyventojams pažįstamas kaip pirmasis Lietuvoje sertifikuotas „Insanity“ treniruočių programos treneris. Įkūręs daugiau nei 20 tūkst. sportą mylinčių žmonių bendruomenę vienijantį sveikos gyvensenos judėjimą MyHero! Ir atvirai dalindamasis savo asmenine patirtimi, I. Bakėjus ragina skaitytojus imtis pokyčių ir pradėti gyventi harmoningą savijautą suteikiantį gyvenimą. Šiuo metu autorius su žmona gyvena Vilniuje, augina du vaikus.

Kartu su Vaida Kurpiene ir Mindaugu Vidugiriu Ignas Bakėjus vienija per 100 tūkst. žmonių. V. Kurpienei talkinant mitybos, o M. Vidugiriui – sąmoningumo srityse, I. Bakėjus toliau sėkmingai plečia sportą mylinčių žmonių bendruomenę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)