Sportuoja jis, be abejo, nuo mažens. Iki 18 metų profesionaliai žaidė krepšinį, tačiau paskutinėje mokyklos klasėje susidūrė su dilema: tęsti krepšininko karjerą, ar mokytis. „Nors buvau pasiekęs aukštą lygį, tačiau keletas traumų mano pasirinkimą nusvėrė mokslo naudai. Tad baigiau mokyklą ir išvykau į Didžiąją Britaniją gilintis į treniravimo sistemas,” - savo karjeros pradžią prisimena Tadas.

Grįžęs į Lietuvą jis pradėjo dirbti asmeniniu bei grupinių užsiėmimų treneriu. Tačiau labiausiai jį intrigavo ir domino profesionalių sportininkų fizinis rengimas. Tad Tadas įgijo ir tokios patirties padėdamas „Kibirkšties” krepšinio komandos rengimo treneriui bei rengdamas jaunąją krepšininkų kartą „Sostinės krepšinio mokykloje”.

Naujame sporto klube Tadas padeda ne tik pirmuosius žingsnius savųjų tikslų žengiantiems, bet ir pažengusiems atletams, ieškantiems didesnių iššūkių. „Įdomu dirbti tiek su pirmo ir antro lygio fizinį pasirengimą turinčiais žmonėmis, kurie gana greitai daro pažangą. Tie rezultatai mane labai džiugina. Tačiau labiausiai domiuosi sprogstamosios jėgos ugdymu, tad mano arkliukas - darbas su daug laiko salėje praleidusiais žmonėmis, jiems žengti ant aukštesnio pažangos laiptelio kur kas sunkiau ir reikalauja daugiau laiko” - savo darbo specifiką apibendrina Tadas.

Tai, kuo jis užsiima sporto klube su pažengusiais lankytojais, jau labai arti to, kaip rengiami profesionalūs atletai. Tai tikrai nėra tas krūvis, kurį gauna profesionalūs atletai, bet suvokti, išbandyti, „pasimatuoti” profesionalaus sporto iššūkius dabar galima visiems, tam pasiruošusiems. „Fizinis rengimas - tai mano sritis, mano išskirtinumas. Nėra lengva ištverti aukšto intensyvumo kompleksinius pratimus sprogstamajai jėgai bei jėgos treniruotes. Tikrai ne kiekvienas gali tai atlikti,” - įspėja treneris ir pabrėžia griežto režimo svarbą.

„Aukštesnį lygį bandantys šturmuoti žmonės turėtų, visų pirma, galvoti apie savaitės režimą. O jame akcentuoti tinkamas treniruotes ir poilsį. Fizinis krūvis turi būti sudėliotas ir paskirstytas preciziškai, o žmogus privalo nepamiršti miego ir poilsio, nes sportuojant tokiu intensyviu ritmu nervų sistema turi atsistatyti ir pailsėti. Taip pat nėra gerai, kai kraujagyslės apkraunamos per daug, žmogus neturi išsekti, neturi kristi jo darbingumas.”

Tam, kad suvoktume režimo svarbą, Tadas primena, kad sportininkams sportas yra darbas, o visi kiti, mėgėjiškai sportuojantys, dar turi pasilikti jėgų ir energijos darbui. Tad neatsitiktinai jis savo klientams planuoja savaitės mikrociklus, o ten ne tik visos savaitės treniruotės salėje, bet ir grupiniai užsiėmimai, aktyvus laisvalaikis, papildomos veiklos ir net pasivaikščiojimai.

„Būna atvejų, kai žmogus dieną prieš treniruotę dar sugalvoja pažaisti tenisą ir jau kitos dienos treniruotė nevyksta pilnu tempu, tiesiog nelieka jėgų,” - pavyzdį pateikia Tadas. Tad treneris privalo žinoti viską, net ir tai, kad vakar buvo pilna streso darbo diena, jūs blogai miegojote naktį, nespėjote pavalgyti. Kiekvienas niuansas priverčia koreguoti treniruotę. Kiekviena detalė čia reikšminga.
Tad jei norite paskanauti stipresnių treniruočių, Tadas turi jums parengęs iššūkių.