1. Kalėdų Senelis

Jei esate užkietėjęs konservatorius ir tradicijų mylėtojas – rinkitės Kalėdų Senelio kostiumą. Su juo niekada neprašausite pro šalį – juk tai – kalėdinis bėgimas. Gerą nuotaiką užtikrins ir mažieji bėgimo žiūrovai – vaikai, kuriems matyti bėgančius Kalėdų Senelius – tikras džiaugsmas. Tačiau nepamirškite, kad Kalėdų Senelio kostiumas yra pats populiariausias bėgime, tad trasoje teks sutikti ne vieną savo antrininką. Šilti apdarai ir ant veido pūpsanti dirbtinė Kalėdų Senelio barzda tikrai prailgins bėgimo kilometrus, tačiau būti svarbiausiu Kalėdinio bėgimo personažu neabejotinai verta.
Kalėdų Senelis kalėdiniame bėgime

2. Snieguolė

Jei Kalėdų Senelis yra neabejotinas lyderis tarp bėgikų vyrų – Snieguolės apdarai yra dažnas bėgikių pasirinkimas. O kodėl gi ne? Juk taip smagu bėgti šalia pilvoto Kalėdų Senelio plazdant raudonam Snieguolės sijonėliui. O ir apsirengti Snieguole itin paprasta – tereikia blizgančių detalių, o visa kita paliekame fantazijai ir Jūsų išradingumui!
Snieguolė kalėdiniame bėgime

3. Sniego Senis

Kas toks? Sniego Senis – Besmegenis? Į Sniego Senį galima įsikūnyti net jei ir per kalėdinį bėgimą nebus tikro sniego – tam tereikės bėgimui pasirinkti baltus drabužius, viduryje jų prisitvirtinti dideles juodus apskritimus, nepamiršti juodos skrybelaitės ir morkos! Tik žiūrėkite – neištirpkite!
Sniego seniai kalėdiniame bėgime

4. Nykštukas – Kalėdų Senelio elfas

Kaip be mažųjų pagalbininkų? Tai beveik pats paprasčiausias Kalėdinio bėgimo kostiumas arba skirtas tiems, kurie visai neturi laiko. Nykštukui užtenka turėti tradicinę raudoną nykštuko kepurėlę. Paprasčiau tiesiog nebūna! Todėl šiemet nykštukų atstovams siūlome pralenkti pačius save – galbūt įsikūnyti į tikrą Kalėdų Senelio elfą su tikru žaliu kostiumu ir itin smailiomis priklijuojamomis ausytėmis?
Nykštukas kalėdiniame bėgime

5. Kalėdų eglutė

Neabejotinai vienas smagiausių Kalėdinių kostiumų. Žalios spalvos apdarai, aplink apjuosta šventinė girlianda ir prie drabužių prisegti nedideli žaisliukai – trasą įveiksite su skambesiu! Merginos kostiumą gali paįvairinti į plaukus įsisegdamos ir Kalėdų žvaigždę – juk kokia eglutė be jos?
Eglutė kalėdiniame bėgime

6. Elnias Rudolfas

Šis itin svarbus Kalėdų Senelio pagalbininkas neretai pamirštamas tarp visų Kalėdinių personažų. Tačiau bėgikams įsikūnyti į Kalėdų Senelio elnius gali tapti lemtingas ženklas – juk tik jie sugeba taip greitai per vieną naktį apskrieti visą Žemę ir išdalyti vaikams dovanas! Tad jeigu esate bent šiek tiek prietaringas ir tikite simboliais, elnio Rudolfo kostiumas gali Jums netikėtai pridėti papildomo greičio ir nežinia, galbūt finišo liniją kirsite pirmieji.
Briedis Rudolfas kalėdiniame bėgime

7. Dovana

Kalėdos neįsivaizduojamos be dovanų, o juk geriausia dovana – šalia esantis žmogus... Miela, tiesa? Tad romantikams bėgikams belieka įtalpinti save į dovanų popieriumi išklijuotą dėžę ir pasileisti bėgti. Skamba nepatogiai? Tuomet save tiesiog padabinkite ryškiai raudonu kaspinu! Gal bėgimo metu sutiksite tą, kuriam Jūs tapsite pati geriausia gyvenimo dovana?
Dovana  kalėdiniame bėgime

8. Sausainis arba Saldainis

Imbierinių sausainių kvapas... Kokios Kalėdų be jų? Visiems smaližiams rekomenduojame įsikūnyti į tradicinį Kalėdinį sausainį. Kaip tą padaryti? Jūsų aprangoje turėtų dominuoti ruda spalva ir, žinoma, nepamirškite pabarstukų – prisisekite skirtingos spalvos apskritimus... O tie, kurie vietoj sausainių labiau mėgsta saldainius – gali įkūnyti vieną iš jų. Kalėdinės baltai raudonos saldainių lazdelės yra žinomos visiems. Tad šį raštą atspindėkite savo drabužiuose.
Sausainis kalėdiniame bėgime

9. Superherojus

Bet kokią šventę išgelbėti gali Superherojaus kostiumas. O pasirinkimas išties nemažas: Supermenas, Supermoteris, Betmenas, Žmogus-Voras, Žaibas... Tie, kurie nenori įsikūnyti į visiems žinomus superherojus, visada gali sukurti savo herojų, pavyzdžiui, „Kalėdų bėgimo“ – tam telieka susikurti savo logotipą ir prisiklijuoti jį ant krūtinės. Skubėkite gelbėti bėgimo!
Superherojus kalėdiniame bėgime

10. Snaigė

Taip elegantiškai sninga... Juk tikrai girdėjote tokią frazę. Tad visiems elegancijos ir gracijos mėgėjams – toks kostiumas yra puikus pasirinkimas! Jums reikės baltos spalvos drabužių. Iš balto kartono galite išsikirpti didžiulę snaigę ir prisitvirtinti ją prie nugaros. Jei baiminatės, kad tai gali apsunkinti bėgimą – pasiruoškite karpyti daug mažų snaigių ir jas prikabinti prie savo aprangos.
Snaigės kalėdiniame bėgime

11. Grinčas

Filmas „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ turbūt yra neatsiejama Kalėdų klasika. Jei Kalėdinis šurmulys per šias savaites Jus taip išvargino ir nesate užsikrėtę Kalėdų karštine – įsikūnykite į Grinčą! Tereikės nusidažyti veidą žalia spalva, paryškinti veido raukšles ir suvelti plaukus... Tik nebandykite pavogti Kalėdinio bėgimo!
Grinčas kalėdiniame bėgime

12. Žymus žmogus

Visada galima persikūnyti į mylimą žymų žmogų: aktorių, atlikėją, politiką. Tačiau net jei vienam bėgimui nuspręsite virsti į Freddie Mercury ar Donaldą Trumpą – nepamirškite jų papuošti bent jau Kalėdine girlianda.
Sniego seniai kalėdiniame bėgime

Tai tik kelios idėjos, kaip galima paįvairinti kalėdinį bėgimą, kuris vyks jau gruodžio 18 dieną. Svarbiausias šventinis atributas yra ne tik kostiumas, bet ir gera nuotaika, kurią vilkėti privalo kiekvienas bėgimo entuziastas. Susitikime ten!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją