1. Pilvo preso negalima treniruoti dažnai

Pirma ir dažniausiai pasitaikanti pradedančiųjų klaida – pilvo preso treniravimas kiekvieną dieną. Merginos dažnai įsitikinusius, kad kuo dažniau ir intensyviau treniruos pilvo presą, tuo rezultatas bus greitesnis ir geresnis. Ar taip tikrai yra? Žinoma, kad ne.

Kad raumenys sustiprėtų ir įgautų reljefą, jiems būtinas poilsis. Todėl nepersistenkite ir treniruokite presą tris kartus per savaitę. Tai reikia daryti jėgos treniruotės pabaigoje. Jeigu laikysitės šio patarimo, jau po poros mėnesių matysite rezultatą.

2. Gražus pilvo presas priklauso nuo kardiotreniruočių

Jeigu į savo programą neįtrauksite kardiotreniruočių, gražus pilvo presas taip ir liks svajone. Kodėl taip yra? Reikalas tas, kad dėl preso treniravimo riebalų sluoksnis, kurį turi kiekvienas, nesumažėja. Kitaip tariant, darant tik pilvo preso pratimus sustiprės vidiniai raumenys, o juos ir toliau dengs riebalų sluoksnis. Tai natūralus reiškinys.

Kad taip nebūtų, reguliariai darykite kardiopratimus. Kaip žinia, kardiotreniruotės skirtos ištvermei, taip pat jų metu mažėja riebalų sluoksnis.

3. Netaisyklinga mityba

Dažnai pastangos patobulinti pilvo presą neduoda rezultatų dėl netinkamos mitybos. Neįmanoma valgyti visko, ko norisi, ir turėti sportišką presą. Priežastis slypi tame pačiame riebalų sluoksnyje. Jeigu norite sumažinti riebalų kiekį, stenkitės savo racione riboti greituosius angliavandenius (tai balta duona, bandelės, saldumynai) ir daugiau valgyti baltymų ir daržovių. Prisiminkite, kad kuo daugiau baltymų ir daržovių valgysite, tuo gražesnis bus jūsų kūnas.

Tai visiškai nereiškia, kad reikia atsisakyti grūdų duonos, košių ir makaronų iš kietųjų kviečių. Tiesiog šiek tiek sumažinkite jų kiekį racione, tačiau visiškai neatsisakykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)