Kiaušinienė su voveraitėmis
Jums reikės:
80 g voveraičių
1 stiklinės lieso pieno
1 šaukštelio 82 proc. riebumo sviesto
3 kiaušinių
2 česnako skiltelių
20 g svogūno
petražolių, druskos, pipirų
Eiga:
Svogūną nulupti, supjaustyti, pakepinti svieste. Voveraites nuvalyti, nuplauti, nusausinti, didesnes – supjaustyti. Suberti voveraites į keptuvę su svogūnais. Kiaušinius išplakti, įpilti į juos pieną, išspausti česnako skilteles, suberti sukapotas petražoles, įberti druskos, pipirų, išplakti. Plakinį pilti į keptuvę ant voveraičių, kepti pamaišant.
Kriaušė su grūdėta varške
Jums reikės:
1 kriaušės
5 proc. riebumo grūdėtos varškės – 220 g
1 banano
Eiga:
Silkės salotos su avokadu
Jums reikės:
120 g silkės filė
žiupsnelio svogūnų laiškų ir krapų
1 kiaušinio
pusės avokado
mėgiamų prieskonių ar žolelių
Eiga:
Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais ir daržovėmis
Jums reikės:
200 g vištienos filė
50 g brokolių
70 g saldžių raudonos, geltonos, žalios paprikų
50 g rudų ilgagrūdžių ryžių
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
5 g imbiero
1 česnako skiltelės
10 g sezamo sėklų
Eiga: