Kiaušinienė su voveraitėmis

Jums reikės:

80 g voveraičių
1 stiklinės lieso pieno
1 šaukštelio 82 proc. riebumo sviesto
3 kiaušinių
2 česnako skiltelių
20 g svogūno
petražolių, druskos, pipirų

Eiga:

Svogūną nulupti, supjaustyti, pakepinti svieste. Voveraites nuvalyti, nuplauti, nusausinti, didesnes – supjaustyti. Suberti voveraites į keptuvę su svogūnais. Kiaušinius išplakti, įpilti į juos pieną, išspausti česnako skilteles, suberti sukapotas petražoles, įberti druskos, pipirų, išplakti. Plakinį pilti į keptuvę ant voveraičių, kepti pamaišant.

Kriaušė su grūdėta varške

Jums reikės:

1 kriaušės
5 proc. riebumo grūdėtos varškės – 220 g
1 banano

Eiga:

Kriaušę supjaustyti stambesniais griežinėliais. Vieną kriaušės griežinėlį ir bananą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su grūdėta varške ir gautą masę užtepti ant likusių kriaušės griežinėlių. Galite pabarstyti cinamonu.

Silkės salotos su avokadu

Jums reikės:

120 g silkės filė
žiupsnelio svogūnų laiškų ir krapų
1 kiaušinio
pusės avokado
mėgiamų prieskonių ar žolelių

Eiga:

Išvirti kiaušinį. Silkės filė, avokadą ir kiaušinį supjaustyti, sumaišyti, pabarstyti prieskoniais. Supjaustyti svogūno laiškus ir krapus, juos užbarstyti ant silkės salotų.

Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Jums reikės:

200 g vištienos filė
50 g brokolių
70 g saldžių raudonos, geltonos, žalios paprikų
50 g rudų ilgagrūdžių ryžių
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
5 g imbiero
1 česnako skiltelės
10 g sezamo sėklų

Eiga:

Išvirkite ryžius. Supjaustykite daržoves, smulkiai supjaustykite vištienos filė. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą medaus, įdėkite tarkuotą česnaką ir imbierą ir pjaustytą vištieną. Pakepinkite kol beveik iškeps, tuomet sudėkite daržoves ir maišydami kepkite apie 5 – 7min. Pabarstykite sezamo sėklomis. Pateikite su ryžiais.