Itin daug dėmesio derėtų skirti mitybai, nes egzistuoja tam tikrų produktų, galinčių apsaugoti nuo kraujagyslių ligų.

Lašiša

Lašišinės žuvys itin naudingos širdžiai ir kraujagyslėms. Šis ne tik naudingas sveikatai, bet ir labai skanus produktas puikiai tinka arterijoms valyti. Žinoma, geriausia pirkti organišką žuvį, rašo fithacker.ru.

Apelsinų sultys

100 proc. apelsinų sultys itin turtingos antioksidantų, kurie puikiai valo kraujagysles ir mažina kraujospūdį.

Kava

Tyrimai rodo, kad 2-4 puodeliai kavos per dieną teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Vis dėlto nederėtų piktnaudžiauti šiuo gėrimu, nes per didelis kofeino kiekis gali pakenkti virškinimo sistemai.

Riešutai

Riešutuose gausu sveikatai itin naudingų riebalų, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje, teigiamai veikiančių kraujagyslių būklę ir gerinančių atmintį. Graikiniai riešutai ir migdolai kraujagyslėms itin naudingi, o vos viena sauja šių riešutų per dieną gali būti neįtikėtinai veiksminga.

Persimonai

Dievų vaisiais vadinami persimonai pasižymi ne ką mažiau dieviškomis savybėmis. Šiuose vaisiuose gausų sterolių, pastebimai mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje.

Ciberžolė

Ne veltui indai šio prieskonio beria beveik į visus patiekalus. Kaip ir karis, ciberžolė pasižymi ne tik priešuždegiminiu poveikiu, bet ir gerina kraujagyslių būklę.

Žalioji arbata

Žalioji arbata ramina ir tuo pačiu suteikia energijos, o jos sudėtyje esantys antioksidantai mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir spartina medžiagų apykaitą.

Arbūzai

Šios milžiniškos uogos dėl jų sudėtyje esančio azoto oksido ne tik gaivina, bet ir stebuklingai veikia kraujagyslių sistemą.

Viso grūdo miltai

Net ir didžiausios cholesterolio sienos griūna, kai į kovą stoja naudingos viso grūdo miltų savybės. Rinkitės avižas, ruduosius ryžius ir viso grūdo duoną.

Sūris

Neįtikėtina, bet faktas. Saikingai vartojant geros kokybės sūrio galima be didesnių vargų sureguliuoti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Jūros kopūstai

Jūros kopūstų sudėtyje esančius vitaminus, mineralus, baltymus ir antioksidantus būtų galima vardinti labai ilgai. Panašu, kad sveikesnio produkto pasaulyje paprasčiausiai nėra. Reguliariai jūros dumblių vartojančių asmenų cholesterolio kiekis kraujyje sumažėja bent 15 proc.

Spanguolės

Nors spanguolės nėra saldžios, cholesterolį jos pajėgios sumažinti net 40 proc. Išgerkite vos porą stiklinių spanguolių morso – širdis jums padėkos.

Cinamonas

Vos vienas arbatinis šaukštelis cinamono per dieną gali stipriai pakeisti širdies ir kraujagyslių sistemos būklę. Cinamonas ne tik patobulins jūsų ruošiamo maisto skonį, bet ir pagerins sveikatą.

Granatai

Dėl didelio granatų sudėtyje esančių sveikatai itin naudingų medžiagų kiekio jie tiesiog nepakeičiami norint pagerinti kraujo cirkuliaciją. Patikėkite, salotos su granatais ar granatų sultys daro tikrus stebuklus.

Špinatai

Špinatai kuo puikiausiai koordinuoja širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Kadangi špinatuose gausu kalio, folio rūgšties ir geležies, jie padės ateityje išvengti širdies priepuolio.

Alyvuogių aliejus

Ne veltui italai ir graikai jį tiesiog dievina. Tenka pripažinti, kad šių tautų atstovai gyvena kur kas ilgiau nei mes. Reguliariai vartojant alyvuogių aliejaus širdies priepuolių rizika sumažėja net 41 proc.

Brokoliai

Naudingos šios daržovės savybės kol kas dar nėra pakankamai įvertintos. Daug vitamino K turintys brokoliai stebuklingai mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Avokadai

Šis produktas vis dažniau atsiduria ant mūsų pietų stalo. Avokadai ne tik suteikia galimybę greitai pasisotinti, bet ir padeda kovoti su širdies bei kraujagyslių sistemos sutrikimais.

Šparagai

Šparagai – lygių neturintis Heraklis, kai tenka kovoti su cholesteroliu. Jei norite pagerinti kraujagyslių būklę, būtinai įtraukite šio senovės graikų dievo į savo mitybos racioną.
Tiesiog būtina nedelsiant imtis pokyčių ir pradėti maitintis tinkamai. Nepamirškite, kad sveikata rūpintis patartina pradėti dar jaunystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)