Valgymas po truputį ir dažnai (5-6 kartus per dieną) yra puikus metodas norint išvengti nuolatinio persivalgymo, palaikyti organizme cukraus lygį normos ribose ir išlaikyti geriausias metabolizmo funkcijas. Taip pat, dažnas žmogus yra pratęs sočiai, bet tik tris kartus per dieną pavalgyti. Mano, kaip mitybos specialistės nuomone, turime pratintis valgyti dažnai ir po truputį vien dėl to, kad taip greitinsime savo medžiagų apykaitą, galėsime išlaikyti norimą svorį bei gerinsime savo sveikatą.

Patartina išlaikyti tarp valgymų 3-4 valandų laiko tarpus, pusryčius pavalgyti nuo atsikėlimo praėjus ne ilgiau kaip 30 min, nes tuo metu geriausiai organizmas įsisavina maistines medžiagas bei paskutinį valgymą valgyti ne vėliau kaip likus 3 valandoms iki miego.

Siekiantiems pagerinti savo sveikatą, patariu tinkamai dienoje pasirinkti maistą. Pusryčiams puikiai tinka įvairios košės, kuriose gausu kompleksinių angliavandenių. Jie suteikia ilgą sotumo jausmą, nes ilgai skaidomi organizme. Priešpiečiams galite rinktis įvairius vaisius, daržoves, riešutus, o pietums rinkitės subalansuotą patiekalą.

Tai būtų, pavyzdžiui, liesa mėsa ar žuvis su kruopomis ir daržovėmis. Pavakariams taip pat tinka įvairios daržovės, o iš vaisių tik obuoliai ir greipfrutai, nes jie turi žemą glikeminį indeksą. Vakarienei galite rinktis liesų baltymų turinčių produktų, pavyzdžiui, liesą mėsą ar žuvį su daržovėmis, liesą varškę, tuną, kiaušinių patiekalus.

Taigi, valgant dienoje dažnai ir po truputį ne tik galite išlaikyti norimą savo svorį, tačiau sveikai maitinantis gerinsite ir savo sveikatą.