Labiausiai kriaušės vertinamos dėl ląstelienos. Kiekviename vidutinio dydžio vaisiuje yramaždaug 25 proc. dienos normos, rašoma nutrition-and-you.com. Kriaušės skaidulos teigiamai veikia virškinimo traktą, mažina žarnyno ir skrandžio vėžio susiformavimo riziką.

Kriaušės padeda stiprinti imuninę sistemą dėl jose esančių antioksidantų – vitamino C ir vario, kurie apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų ir virusų.

Manoma, kad kriaušėse esančios naudingosios medžiagos padeda apsisaugoti nuo osteoporozės. Gydytojai rekomenduoja valgyti maistą, kurio rūgščių pusiausvyra yra subalansuotas, ir kuriame gausu kalcio. Vaisiai ir daržovės padeda atstatyti organizmo ph pusiausvyrą, o kriaušėse yra boro, kuris padeda organizmui išsaugoti kalcį.

Kai valgote kriaušę, jūsų organizmas pasisavina gliukozę, kuri paverčiama energija. Jeigu jaučiatės pavargęs, paskanaukite kriaušės – ji padės atgauti jėgas.

Kriaušės naudingos nėščioms moterims. Kad būtų išvengta vaikelio apsigimimų, būsimoms mamos rekomenduojama vartoti pakankamą kiekį folio rūgšties. Jos vienoje kriaušėje yra 10-20 mg (5 proc. paros normos). Kadangi kriaušės nėra alergiją sukeliantis vaisius, dauguma gydytojų rekomenduoja duoti kriaušės kūdikiams, kai jie pradedami maitinti nebe mamos pienu. Kadangi kriaušėse mažai rūgščių, jos vaikams nesukelia virškinimo problemų.

Nors sunokusios kriaušės yra saldžios, jos tinka žmonėms, norintiems sulieknėti, mat 100 g vaisių yra tik 58 kilokalorijos. Taip pat padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)