Shape.com pateikia keturias svarias priežastis, kodėl rytais labai sveika gerti karštą vandenį su citrina.

1. Tai kasdienė detoksikuojamoji priemonė. Citrinos rūgščios, tačiau jos puikiai šarmina organizmą, tad padės subalansuoti pH lygį. Integruojamosios medicinos gydytojas Frankas Lipmanas – didelis karšto vandens su citrina propaguotojas. Jo teigimu, šis derinys pažadina kepenis ir išvalo toksinus.

2. Šiltas vanduo su citrina pažadina virškinamąjį traktą. Šis paprastas ir tuo pačiu veiksmingas gėrimas stimuliuoja virškinamąjį traktą – organizmas paruošiamas visą dieną savintis maistingąsias medžiagas, lengvai virškinti maistą.

3. Padeda sulieknėti. Citrinos sultyse yra tirpios ląstelienos pektino, kuri padeda sulieknėti. Jei kas rytą gurkšnodavote arbatą, saldintą medumi ar cukrumi, perėjus prie karšto vandens su citrina sumažės kalorijų.

4. Lengvina skrandžio veiklą. Jei nuėjote miegoti pilnu pilvu, jei padidėjo rūgštingumas, pučia pilvą, karštas vanduo su citrina išvalys visą virškinimo sistemą, sumažins skrandyje rūgštingumą, tad labai greitai puikiai jausitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)