„Visiškai normalu atostogų metu save palepinti mėgiamu patiekalu ar desertu. Svarbu išlaikyti saiką ir ribas. Sveikas maistas tikrai nėra nuobodus, tiesiog reikia šiek tiek fantazijos“, – patikino mitybos specialistė.

I. Trusovė patarė atkreipti dėmesį su kokiu padažu patiekiamas maistas. Dažnai, regis, niekuo nekaltos cezario salotos patiekiamos su išties kaloringu padažu, o tai, pasak mitybos specialistės, prilygsta didžiuliam mėsos kepsniui. Tokiu atveju reikėtų paprašyti padažą patiekti atskirai, o ne pilti ant salotų.

„Atostogaujant geriausia rinktis mėsą, jūros gėrybes ar žuvį, keptą ant grotelių ir kartu su šviežiomis daržovėmis. Žalia mėsa ir žuvis taip pat puikiai tinka. Kuo dažniau rinkitės sveikus ir neriebius patiekalus, valgykite daug vaisių, daržovių, riešutų“, – pataria specialistė.

I. Trusovė patarė laikytis mitybos taisyklės, kuri padės išlikti liekniems: „Du iš trijų dienos valgymų turi būti sveiki, o likęs toks, kokį norite rinktis. Nepamirškite, kad kuo aktyviau leidžiate laiką ir geriate kuo daugiau vandens, tuo geriau.

Reikia suvokti, kad atostogos – tai naujos šalies aplankymas, atsipalaidavimas, susipažinimas su nauja kultūra bei žmonėmis. Juk nevykstame atostogų, kad prisivalgytume, tai kur kas paprasčiau būtų atlikti tiesiog namuose.“

Jei vakare užklumpa alkis, mitybos specialistės teigimu nenuodėmingi tik baltymai. „Reikėtų rinktis mėsą, žuvį, kiaušinius, varškę, soją, tofu bei daržoves, idealiausia – žalios spalvos“, – patarė I. Trusovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)