- Egle, ką įvardintumėte kaip efektyviausią svorio mažinimo priemonę?

- Subalansuotą mitybą. Sveikas ir sveikatai nežalingas svorio kritimas gali būti tik valgant tinkamai subalansuotą maistą, atitinkamomis porcijomis. Taip pat, nemažiau svarbu įsivesti discipliną į dienos rėžimą, valgyti nerečiau nei kas tris valandas.

Dieną būtina pradėti nuo energiją teikiančių pusryčių, turėti tinkamus priešpiečius, suvalgyti skalsius pietus, medžiagų apykaitą skatinančius pavakarius bei vainikuoti ją - gerai subalansuota vakariene. Reiktų atsisakyti rafinuoto maisto ir mitybą praturtinti įvairiomis daržovėmis, vaisiais, geros kokybės baltymais, skaidulomis. Gerti pakankamai skysčių. Taip bus galima pasiekti stulbinančių ilgalaikių rezultatų nežalojant organizmo.

Eglė Šinkevičiūtė

- Ar labai svarbu, ką valgysime pusryčiams, o ką vakarienei?

- Taip, būtina pabrėžti, kad net ir geri maisto produktai valgomi netinkamu metu gali pakenkti kūno formoms, kaip pavyzdys - jei vakarienėms valgysime košes. Antroje dienos pusėje, mažinant svorį, iš raciono turi būti eliminuoti ne tik kompleksiniai angliavandeniai, o ir vaisiai. Natūraliai organizmas antroje dienos pusėje būna sėslesnis, mažiau aktyvus, krenta darbingumo lygis, tad iš košių ar vaisių gauta energija nebus sunaudota įprastiems dienos darbams.

Toks nesudegintas energijos perteklius virs riebalais ir, kaip taisyklė, atsiras problemiškiausiose vietose. Dėl šios priežasties, antros dienos pusės mitybos racioną svarbu pripildyti baltymais. Tam idealiai tiktų rūgusio pieno produktai: varškė, liesas varškės sūris, o taip pat ir kiaušinių patiekalai, salotos su kompleksiniu baltymu – liesa mėsa, liesa žuvimi, geriausia - jūrine.

- Ar įmanomas toks rėžimo palaikymas išvykstant visai dienai į gamtą?

- Žinoma įmanomas, realus ir tuo pačiu - labai paprastas!

Pusryčiausime juk dar būdami namuose, tad čia tikrai kiekvienas turės galimybę išsivirti košės ar kiaušinių. Svarbu pabrėžti, kad būnant karštyje ilgą laiką - alkio jausmas tampa svetimu ir atsiranda noras užkandžiauti, todėl rekomenduoju į krepšį įsidėti įvairių vaisių, daržovių, kad būtų patogu užkandžiauti.

Žinoma, nepamirškite geriamo vandens, su kuriuo aušiname organizmą, neleidžiame tirštėti kraujui ir sveikai gaivinamės. Vakarienei siūlau pasigaminti lengvai virškinimą patiekalą. Tai gali būti salotos su mėsa ar žuvimi, įvairūs omletai ar liesos varškės užtepėlės su trapučiais.