Greičiausiai neįžvelgiate, kiek daug papildomų žingsnių galite surinkti vos truputį pakoregavę savo kasdienius įpročius ir visus atstumus pradėję vertinti kaip galimybę papildyti žingsnių rezultatą.

  • Atvažiavę į darbą, automobilį statykite ne arčiausiai, o toliausiai pastato esančioje stovėjimo aikštelės vietoje.
  • Nesinaudokite liftu, lipkite laiptais.
  • Biure nesistenkite vienu kartu nuveikti kuo daugiau darbų, o kiekvieną kartą eikite iš naujo: įsipilti stiklinės vandens, užsikaisti kavos ir pan.
  • Grįždami namo apsipirkti sustokite ne toje maisto parduotuvėje, kuri pakeliui automobiliu, o palikę mašiną prie namų keliaukite į esančią netoliese prekybos vietą, iki kurios turėsite paėjėti pėsčiomis.
  • Įpusėjus dienai, jau galėsite įvertinti, kiek judri jūsų diena buvo ir ar per antrąją jos pusę sugebėsite surinkti taškų iki apvalios sumos.
Lieknėjimas

Lieknėkite tarp parduotuvių lentynų

Nenusiminkite, jei žingsniamatis vis dar negailestingai rodys akivaizdų žingsnių trūkumą. Visada galima pasitelkti sunkiąją artileriją, su kuria jūs nenuginčijamai laimėsite. Visų pirma, tai paprasčiausias ėjimas. Šis užsiėmimas idealiai prikaupia žingsnių į jūsų skaičiuoklę, bet nenuvargina, neišsekina, atvirkščiai, nuramina, pakelia nuotaiką. Nuotaika pakyla dar labiau, kai pamatai, kaip kapsi žingsniai žingsniamačio ekrane. Paprastas išėjimas pasivaikščioti – klasikinis ir patikimas būdas padidinti dienos žingsnių rezultatą. Nepamirškite, koks tai universalus dalykas, lengvai pritaikomas įvairiose gyvenimo situacijose.

Toks anksčiau atrodęs laiko švaistymas kaip šopingas įgauna naują prasmę! Viena valanda lengvo klaidžiojimo po parduotuves žingsnių krepšelį papildys vienu kitu tūkstančiu. O ką moteriai reiškia vieną valandą praleisti parduotuvėje? Pralekia nepastebimai. Trejetas valandų klaidžiojimo po akį traukiančių drabužių ir batelių džiungles, kitaip vadinamas prekybos centru, puikiai pagerina žingsnių rezultatą. Prie tokios mankštos pridėkite dar drabužių bei avalynės matavimąsi ir tai suveiks kaip akstinas dar labiau rūpintis savo kūno linijomis, jei išsvajoti drabužiai vis dar neguli kaip nulieti.

Lieknėjimas

Tik nepasiduokite nusivylimui – kad vis tiek man niekas netinka, tai kam dar stengtis, geriau einu pasiguosiu šokoladinio torto gabalu su saldžia balta kava. Geriau įsivaizduokite, kaip į tą pačią parduotuvę grįžtate lygiai po mėnesio pasimatuoti to paties ar panašaus išsvajoto drabužio. Visko gali būti, kad po 300 tūkstančių žingsnių programos (tiek jūs nueisite vos per vieną mėnesį) nauja suknelė puikiai nuguls ant jūsų figūros ir pagaliau atsidurs jūsų pirkinių krepšyje.

O iki šios euforijos akimirkos po parduotuves vaikščiokite be piniginės, kad nepasiduotumėte spontaniškam pirkimui „akys mato“. Iš šalies atrodysite kaip paprasta pirkėja, o tai smagiausia, nes niekas nenutuoks, tik jūs pati žinosite, kad klaidžiodama tarp pakabų ir lentynų mankštinatės.

Tiesa, nors piniginė saugiai gulės namuose, nepamirškite įsimesti smulkių, kad visuomet nusipirktumėte vandens. Vandens buteliukas šopinantis toks pat privalomas atributas kaip vandens gertuvė bėgiko, dviratininko ar sporto salėje plušančio entuziasto rankoje. Leiskitės į apsipirkimą be išlaidų. Vienintelis praradimas bus jūsų sudegintos kalorijos, kurios gražiai transformuosis į žingsnių ekvivalentą.

Kaupkite žingsnius biure

Lieknėjimas

Net jei biuras, kuriame dirbate, nėra kompanija per kelis pastato aukštus, galima rasti progų pajudėti – ir nedidelėje kontoroje per dieną įmanoma nužingsniuoti apie 2 tūkstančius papildomų žingsnių. Iš įprastos veiklos biure išspauskite kuo daugiau naudos ir atlikdami visus veiksmus įžvelkite progą įdarbinti savo kūną.

  • Gerkite vandenį iš mažų buteliukų ar puodelių, užuot prisipildę litrinį butelį vandens. Tai privers iki virtuvės nueiti papildomus penkis ir net daugiau kartų.
  • Jei iš virtuvėlės iki kabineto norite nusinešti daugiau nei vieną daiktą, tarkim, puodelį kavos ir stiklinę vandens, neškitės juos atskirai – taip bus patogiau ir saugiau, mažesnė rizika išlaistyti gėrimus, ir, žinoma, proga pajudėti.
  • Geriant daug vandens, teks dažniau pasivaikščioti ir iki kitos strateginės vietos. Jeigu jūsų biure įrengta daugiau negu vienas tualeto kambarys, visuomet eikite iki esančio toliau nuo jūsų darbo vietos – užsidirbsite papildomų žingsnių, sudeginsite daugiau kalorijų.
  • Aptarti reikalų su kolegomis, užuot skambinę, eikite akis į akį. Galėsite išjudinti sustingusius raumenis ir palaikyti draugiškesnius santykius su bendradarbiais.
  • Kalbėdami mobiliuoju telefonu, nesėdėkite vietoje, o eikite pasivaikščioti biuro koridoriumi: sudeginsite papildomų kalorijų ir savo kalbomis netrukdysite šalia dirbančių kolegų.

Daugiau skaitykite Lavijos Šurnaitės knygoje „Maži įpročiai - dideli pokyčiai“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)