„Tenka matyti žmones, kuriuos kamuoja pagirios, bet jie ateina į sporto salę ir perlenkia lazdą, jų treniruotės būna per sunkios ir taip kenčiančiam organizmui. Kas yra alkoholis? Iš esmės tai yra nuodai, kuriuos mes susileidžiame, tuo metu jaučiamės maloniai, o po to organizmas bando jų išsivalyti. Taigi, jei mūsų organizme vis dar pilna nuodų, jis turi įsitempti ir kovoti su toksinais, o mes jam dar duodame didelį fizinį krūvį, ir jis nebesupranta, ką turi daryti – ar valytis nuo toksinų, ar savo energiją skirti atlaikyti tam fiziniam krūviui, su kuriuo susiduria. Tokiu atveju mažesnė blogybė visai nesportuoti, nei sportuoti labai sunkiai“, - aiškina sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „GOODLIFE“ treneris Andrius Česnauskas.

Pasak jo, jei jau susidūrėte su šia problema, geriau rinkitės lengvą fizinį krūvį – išeikite pasivaikščioti, galbūt, jei esate pratęs, lengvai pabėgiokite, pasivažinėkite dviračiu, padarykite tempimo pratimus, o jei jau atėjote į sporto salę ar treniruojatės kažkur kitur, treniruotei turėtumėte skirti tik 30-50 proc. savo įprastinių pajėgumų.

„Po tokios lengvos fizinės veiklos kitas žingsnis galėtų būti lengva pirtis. Bet pabrėžiu – tik labai lengva, neaukštos temperatūros, kad prakaituodami šalintume toksinus iš organizmo.Jei temperatūra bus aukšta, kils mūsų kraujo spaudimas, didėja apkrova širdžiai, o tai tikrai nėra sveika“, - perspėja treneris.

Iš anksto užkirsti kelią pagirioms galite dar vakarėlio metu gerdami kuo daugiau vandens. Taip pat naudinga papildomai išgerti vitaminų. „Šalindamas toksinus organizmas taip pat pašalina vitaminus A, B, C. Žinodami, kad eisite į vakarėlį ir vartosite alkoholį, galite dar vakare ar kitą dieną išgerti vitaminų. O vandens trūkumas yra iš esmės svarbiausias dalykas, dėl ko patirdami pagirias taip blogai jaučiamės. Jei mus kankina troškulys, tai jau ženklas, kad kažkas negerai – to neturėtų būti. Vanduo yra vienas iš geriausių antioksidantų, galintis padėti mums išsivalyti organizmą ir jį gerdami mes galime padėti sau išvengti tokių nemalonių pojūčių“, - pasakoja A.Česnauskas.

Visgi, kaip rodo paties trenerio patirtis, geriausias būdas yra tiesiog rasti kitokių būdų atsipalaiduoti. „Kartais pažįstami man siūlo nueiti kur nors išgerti. Kai pasakau, kad aš negeriu, jie manęs klausia, kaip aš atsipalaiduoju. Bet atsakymas labai paprastas – aš tiesiog neįsitempiu“, - juokiasi treneris, ragindamas rinktis sveikesnius laisvalaikio leidimo būdus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją