Darželio auklėtojas teigia, kad ši profesija jam be galo patinka, o ir artimieji labai didžiuojasi ir palaiko. Nuostabos, sužinojus, kokį kelią pasirinko Aurimas, aplinkiniams nesukėlė, nes viskas, pasak vyro, susiklostė natūraliai.

„Kai baigiau mokslus, mano treneris mane pakvietė pradėti treniruotes nuo pačių mažiausių. Kai pradėjau, dirbau darželiuose, po to, laikui bėgant, pagalvojau, kad reikėtų supažindinti ir kitus vaikus, ne tik tuos, kurie lanko karate, su judėjimo džiaugsmu. Paprasčiausiai nuėjau pas direktores ir pasiteiravau, ką vaikai veikia, ar sportuoja? Ir tada kaip tik pasakė, kad būtų labai gerai, jei atsirastų auklėtojas, atsakingas už kūno kultūrą. Pasibaigiau dar papildomai mokslus ir pradėjau dirbti darželyje“, – laidoje „Dienos topas“ šiandien pasakos Aurimas.

Su vaikais A. Galinaičiui padeda dirbti karate sporte išsiugdytos savybės: emocijų valdymas, disciplina ir kantrybė. Nors vyras ir prisipažįsta, jog neprilygsta kolegėms jautrumu, tačiau su vaikais tikrai randa bendrą kalbą ir motyvuoja juos sportuoti: „Esu reiklesnis. Gal auklėtojos linkusios priglausti, užjausti, paglostyti, duoti išsiverkti. O aš esu tvirtesnis, sakau: „Stokis, bėk, nėra čia ko pergyventi, visko dar bus.“

Pašnekovas paklaustas, ar svarsto kada nors pakeisti profesiją, juokdamasis atsako: „Su vaikais susitvarkau geriau, negu automobilį remontuoju“.

Visą pokalbį apie Aurimo Galinaičio netradicinį profesijos pasirinkimą žiūrėkte per Delfi TV laidoje „Dienos topas“ šiandien nuo 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)