24 metų paštininkas iš Prancūzijos Charles Defoortas klientei:

„Sveiki, mano vardas Charles, esu jūsų paštininkas valtyje.
Klientė:

„Deja, dabar manęs nėra namuose. Ar šunys lauke?“

24 metų paštininkas iš Prancūzijos Charles Defoortas klientei:

„Vokiečių aviganis – taip“.

Charles Defoortas – vienintelis paštininkas Prancūzijos žemyninėje dalyje, korespondenciją adresatams pristatantis labai jau neįprastu būdu: motorine valtimi. 24 metų prancūzas dirba Prancūzijos pelkynų regione Odomarua.

24 metų paštininkas iš Prancūzijos Charles Defoortas: „Kuo mano darbas skiriasi nuo įprasto paštininko darbo? Ogi tuo, kad pelkėje nėra adresų. Man tenka dirbti tik su žmonių pavardėmis. Yra žemėlapis, kur pažymėta, kas ir kur gyvena. Jokių adresų – tik pavardės“.

Odomarua pelkynai, garsėjantys žiediniais kopūstais – viena iš nedaugelio Prancūzijoje kultivuojamų tokių teritorijų. Vasaros mėnesiais čia plūsta turistai, besidomintys UNESCO pripažintais biosferos rezervatais, bet žiemos čia nykios, o vietos gyventojai jaučiasi izoliuoti.

Odomarua pelkynų regione gyvenanti Alexandra Dumoulin: „Labai smagu, kai kas nors aplanko, ypač žiemą. Vasarą čia daug turistų, tačiau žiemą tikrai nyku, nė gyvos dvasios. Tad ir susitikimas su paštininku džiugina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją