„Ar galite įsivaizduoti, kad viršininkas sekretorei lieptų suorganizuoti dalykinį susitikimą su klientu striptizo bare? – klausia keturiose JAV valstijose esančių striptizo klubų tinklo vadybininkas Alanas Markovitzas. Ir priduria – dar 1990-aisais laikytas normaliu, šiandien toks elgesys būtų ne tik įvertintas, kaip nederamas, bet dar ir kainuoti darbo vietą“.

Portalui bbc.com vyras pasakojo, kad striptizo klubų industrija išgyvena sunkius laikus dėl kelių priežasčių: nemokama pornografija internete, vis brangiau atsieinantis darbuotojų išlaikymas ir, keičiantis kartoms, blėstantis susidomėjimas.

Pagal agentūros „IBISWorld“ duomenis, nuo 2012 iki 2018 metų striptizo barų pajamos krito kiek daugiau nei 12 proc. (nuo 1,6 mlrd. JAV dolerių iki 1,4 mlrd.) Pardavimai – 7 proc. (nuo 7,4 mlrd. iki 6,9 mlrd.). Prognozuojama, kad situacija kasmet vis prastės.

Ieško išeičių

Taigi, kai klubas „Lucky Devil“, esantis pietryčių Portlande, dėl pandemijos turėjo užverti duris, jo savininkas Shon Bouldenas sugalvojo išeitį. Visas pajėgas sutelkė į klubo virtuvę ir ėmė gaminti maistą išsivežti (angl. drive-in).

Naujienų agentūrai „Reuters“ jis pasakojo, kad kartą socialiniame tinkle „Twitter“ pajuokavo: paskelbė, kad maistą paduos šokėjos.
„O tada susimąsčiau – juk galėčiau taip padaryti iš tiesų“ – sakė S. Bouldenas. Taigi, dabar klubas siūlo dvi galimybes: galima užsakyti maisto telefonu, kurį, atvažiavus, paduos šokėja, arba maistą merginos gali atvežti į namus. Tiesa, kad neįvyktų jokių nesusipratimų, jos atvyksta kartu su apsauginiu ir, žinoma, laikosi visų, su karantinu susijusių, saugumo reikalavimų. Tiek viena, tiek kita paslauga papildomai kainuoja 30 JAV dolerių.

Savininkas net surengė naujos paslaugos pristatymo vakarėlį: klientai, sėdėdami automobiliuose, važiavo per didžiulę lauke pastatytą palapinę, kurioje grojo didžėjus, o ant scenų šoko merginos.

Nors klubas dėl pandemijos neteko didelės dalies pelno, tačiau savininko sumanyta paslauga tapo gana populiari. Šokėja, prisistačiusi kaip Elle Stranger, „Reuters“ sakė, jog, nepaisant to, kad ji pasiilgo šokti ir galimybės gauti daugiau arbatpinigių, naujovė šiuo sunkiu metu pritraukia pakankamai daug žmonių.

Moteris šiame versle dirba jau 11 metų ir pinigų prisiduria teikdama erotines paslaugas internetu, taip pat rašo straipsnius ir moko seksualinio gyvenimo subtilybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)