Kaip atrodo tavo tradicinė diena darbe?


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Mano visos dienos skirtingos! Tai, ką veikiu pirmadienį, nebūtinai darysiu penktadienį, tačiau, jeigu reikėtų išvardinti visas savo veiklas, jos prasidėtų mano elektroninės parduotuvės „Ieva Beauty” prižiūrėjimu ar papuošalų gamyba, tiesa, tuo užsiimu vis rečiau, ir baigtųsi tokiais darbais kaip įmonių socialinių tinklų priežiūra ir „Youtube” turinio kūrimu. Tiesiogine to žodžio prasme dirbu ir socialiniuose tinkluose
kuriu turinį, kuris man vienaip ar kitaip atneša pajamas, bei itin dažnai dalyvauju renginiuose, kurie irgi yra mano darbo dalis.


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Šiandien tu

font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>įžymus žmogus, tai reiškia, jog gyveni kaip nori. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad viskas labai lengva, filmuoji savo dieną, daliniesi ir už tai gauni laisvę neiti į tradicinį darbą. Ko žmonės nemato ir kokia yra ta kita darbo sau pusė?


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Iš tiesų nežinau, ar galima teigti, jog gyvenu, kaip noriu. Mes su vyru nebeatostogaujame taip dažnai, kaip anksčiau, dirbame ilgiau nei bet kada savo karjerose, kartais mes neturime
savaitgalių ir dirbame 7 dienas per savaitę, ko taip pat niekada anksčiau nedarydavome… Taip, turime laisvę keltis kada tik norim, tačiau, kaip bebūtų keista, mes stengiamės prabusti anksti, nes mums nuoširdžiai gaila laiko! Man patinka galvoti, kad kol kiti dar miega, tu gali kažką prasmingo nuveikti ir tai puikus jausmas.

Ieva Swan

font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Laidoje daug kalbėjome apie pokyčius ir kaip juos inicijuoti. Kaip tiesiog nerti stačia galva į neužtikrintumą, tikintis, kad išplauksi kitame krante, kur jau dirbsi savo svajonių darbą ir būsi patenkinta sava veikla. Kaip nebijoti ieškoti savęs vis inicijuojant pokyčius?


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Mano atveju buvo labai svarbus palaikymas. Be jo nežinau, ar mes dabar čia apie visa tai išvis kalbėtume! Visi turime svajonių, vienokių ar kitokių idėjų, kurios vieniems gali atrodyti nesąmonė, o kitiems – pats geriausias sumanymas. Nors nuskambės gal kvailai, tačiau reikia tikėti viskuo, ką darai. Didelį pasitikėjimą savimi galima išsiugdyti ir knygomis, kurios man ne vieną kartą padėjo.


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Taip pat užkabinome emocinės sveikatos temą, laidoje pasakojai, kad sunkiu momentu nuėjai pas terapeutą ir tai padėjo į savo gyvenimą pažvelgti iš šalies. Ką patartum žmogui, kuris nesijaučia laimingas savo kasdieninėje veikloje?


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Žinau, kad daugelis vis dar galvoja, kad eiti pas psichologą yra gėdinga, tačiau aš asmeniškai nesuprantu, kodėl. Ten galima eiti bet kokiu klausimu ir bet kokios būsenos. Visi mes turime problemų ir neretai tiesiog nežinome, kaip jas spręsti, tad psichologas gali viską įvertinti iš šalies.

Ieva Swan

font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Viena gražiausių pokalbio dalių

font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>tavo pasakojimas, kaip džiaugiesi mažais dienos ritualais, kurie sulėtina gyvenimą ir padeda kasdien būti tiesiog dabar ir čia. Gal gali papasakoti, kokie jie? Kai kuriuos dalykus taip smagu kopijuoti ir įsikvėpti iš kitų pavyzdžio!


font-family:"Arial",sans-serif;mso-ansi-language:LT'>Šiuo metu dieną pradedu su kavos puodeliu balkone, taip pasitinku kylančią saulę, neretai dar pasiimu knygą, kurią bent 20 minučių paskaitau. Pavasaris, šylantis oras visgi nuteikia labai pozityviai, tad dieną gražiai pradėti taip pat svarbu. Taip pat vienas iš mano dienos ritualų neretai būna pagulėjimas vonioje. Joje skaitau knygas ir, kad ir kaip tai keistai tai skambėtų, mėgstu tiesiog gulėdama vonioje valgyti.

Užsiminei apie palaikymą, o laidoje kalbėjome, kaip svarbu pačiai save pirmiausia palaikyti, ar buvo momentų, kai suvokei, kad ne kiti turi tikėti tavo idėjomis, o tu pati?

Vienas iš svarbiausių dalykų yra savęs palaikymas bet kokiose aplinkybėse, tad žinoma ne tik kitų palaikymas yra svarbus. Jeigu turime idėją, vienaip ar kitaip tik mes patys ją bandysime įgyvendinti, tad tai, ką mes darysime ir kaip mes į visa tai žvelgsime, manau, gali būti sėkmės" dalis.

Ieva Swan

Ar tau nebaisu dėl ateities? Socialinės medijos, ypač tai, kaip pragyvenimui užsidirbi tu, dar visiškai naujas dalykas. Kaip manai, ką veiksi senatvėje?

Tikrai apie ateitį galvoju ir jeigu visa tai baigsis, nemanau, jog man bus šokas. Ruošiuosi tam ir puikiai žinau, jog tai laikina, klausimas tik vienas: kiek ilgai visa tai truks, metus, dvejus? Mes su vyru dabar stengiamės daryti viską, kad būtų ir naujų veiklų, visai nesusijusių su mūsų socialiniais tinklais, ir pajamų, kurios taip pat nėra priklausomos nuo to. Tad... ką senatvėje veiksiu, atsakyti negaliu, bet kad gyvenimas bus spalvotas garantuoju.

Visą pokalbį galite išgirsti laidos įraše.