Kompiuteriniai žaidimai domina jau seniai

Lygumų slidininkui Tautvydui Strolia 2022 metai buvo kupini įvykių. Metai, prasidėję atstovavimu Lietuvai Pekino Olimpinėse žaidynėse, anot sportininko, – bene ryškiausias prisiminimas per visus profesionalaus sporto laikus, įkvėpęs atsigręžti į dar neįgyvendintus tikslus.

„Slidinėjimas man įaugęs į kraują. Kiek save atsimenu, visuomet ant kojų turėjau lygumų slides, o rankose – lazdas. Dabar savęs be sporto negaliu įsivaizduoti. Per visus slidinėjimo metus esu sukaupęs nemažą žinių bagažą, tad nusprendžiau turima patirtimi pradėti dalintis su kitais – su slidininkais. Pats slidinėsiu tiek, kiek leis galimybės, o kitą laiko dalį skirsiu su sportu nesusijusios svajonės įgyvendinimui – testuosiu vaizdo žaidimus“, – pranešime žiniasklaidai sako olimpietis Tautvydas Strolia.

Anot jo, toks sprendimas nebuvo atsitiktinis. Tik nedaugelis žino, kad nuo tada, kai namuose atsirado kompiuteris, jaunąjį slidininką itin domino kompiuteriniai žaidimai. Visgi jis niekuomet nepagalvojo, jog prie kūrimo procesų gali prisidėti ir pats.

„Pernai tikslingai siekiau praplėsti turimas žinias informacinių technologijų industrijoje ir tapti testuotoju. Tikiu posakiu „Energy flows where attention goes“ (Energija tekės ten, kur bus nukreiptas dėmesys. – aut. past.), tad laisvalaikiu siekiau savo tikslo. Baigiau IT akademijos kursus, įgijau ISTQB (angl. The International Software Testing Qualifications Board) testuotojų sertifikatą ir nuolat domėjausi rinka Lietuvoje bei pasaulyje. Ši veikla užėmė didelę dalį mano laiko, kurį turėjau derinti su slidinėjimu. Tai matydami aplinkiniai mane labai palaikė.
Pernai rudenį apsilankęs TECH mugėje išgirdau apie vaizdo žaidimų kūrybos ir leidybos įmonę „Nordcurrent“. Susidomėjau žaidimų testavimo galimybe ir po kurio laiko įsidarbinau studijoje. Nors gavau pirmą tokio tipo darbą, nuolatinis mokymasis niekur nesibaigė, o ir slidžių sporto visiškai neapleidžiu. Tikiu, kad norint, galima suderinti visas veiklas“, – džiaugiasi T. Strolia.
Tautvydas Strolia

Sportinė patirtis praverčia techninėse užduotyse

Sportininkas neslepia, kad karjeros posūkis pareikalavo laiko perprantant procesus. Nors iš pažiūros dvi veiklos gan skiriasi, tačiau T. Strolia tvirtina – fiziniai įgūdžiai papildė technines žinias.

„Pastabumas bei atidumas yra viena iš pagrindinių savybių, lemiančių sėkmę testuotojo darbe. Būtent pastabumas padeda nepraleisti smulkmenų ir užtikrinti produkto kokybę. Lygumų slidinėjimas, kuriuo užsiimu nuo vaikystės, išugdė manyje atidumą, greitą reagavimą, pastabumą detalėms. Tad dabar šias savybes pritaikau ne tik sporte, bet ir darbe.

Matyt mes patys net nesusimąstome, kokį kiekį procesų nesąmoningai testuojame gyvendami savo įprastu ritmu. Kasdien testuojame vieni kitų pasitikėjimą, kantrybę ar vertybes. Man pačiam sportuojant ne kartą teko testuoti slides, tad, manau, toli nuo turimų įgūdžių nepabėgau“, – apie panašumus pasakoja slidininkas.

Ateities planai

T. Strolia atvirauja: užmiršti slidinėjimo neketina. Planuoja dalyvauti savaitgaliais vykstančiuose Lietuvos čempionatuose bei šiemet Slovėnijoje organizuojamame Pasaulio čempionate.

„Šiuo metu stengiuosi suderinti dvi mėgstamas veiklas ir manau, kad viskas yra pasiekiama, jei tikrai to nori. Kai nedrąsu žengti pirmą žingsnį ar mokytis naujo dalyko nuo nulio, svarbu yra rasti bendraminčių, kurie palaikytų ir paskatintų siekti savo tikslų toliau. O jeigu yra skaitančių šį tekstą ir trokštančių pradėti testuotojo karjerą, bet nežinančių nuo ko pradėti, – galite parašyti ir man“ – drąsina T. Strolia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją