Profesionalus miegalius

Dauguma darbe užsnūdusių žmonių mažų mažiausiai sulauktų papeikimo. O Šiuolaikinio meno muziejuje Niujorke yra profesionalių miegalių etatai. Į šias pareigas priima jaunas moteris – jos turi ateiti į darbą, išgerti migdomųjų ir visą dieną miegoti kaip meno kūriniai. Už tai moka didelius pinigus. Tiesiog svajonių darbas. Tiesa, į šį darbą priima tik tas, kurios miegodamos neknarkia ir garsiai nešnopuoja.

Profesionalus tinginys, gulinėtojas

Panaši pareigybė NASA – tiems, kurie mėgsta gulinėti. Kosmoso agentūra atliko tyrimą ir ieškojo savanorių, kurie galėtų išgulėti lovoje 70 valandų, o už tai uždirbti 18 tūkst. dolerių. Nemaži pinigai už gulėjimą. Savanorius viliojo ne tik atlyginimas, bet ir galimybė prisidėti prie astronautų gyvenimo tyrinėjimų. Tyrimo duomenis vėliau naudojo, kuriant metodus, kurie padėtų astronautams lengviau fiziškai adaptuotis, grįžus iš kosmoso.

Profesionalus vaizdo žaidimo „Frtnite“ treneris

Kaip uždirbti iš pomėgio žaisti vaizdo žaidimus? Labai lengva – tapti mėgstamo žaidimo treneriu. Vaizdo žaidimai yra tiek išpopuliarėję, kad vyksta įvairiausios varžybos. O žaidimui „Fortnite“ netgi reikia trenerių, nes „Fortnite Battle Royale“ – pats populiariausias vaizdo žaidimas pasaulyje. Tėvai netgi patys padeda vaikams tapti kibernetinio sporto atstovams ir samdo trenerius, kuriems moka po 20 dolerių už valandą.

Šokolado degustuotojas

Turint išsilavinimą maisto pramonės srityje, nebūtina stovėti kokio nors restorano virtuvėje su šefo kepuraite, galima tapti šokolado degustuotoju. Dirbant šį darbą reikia objektyviai įvertinti produktą iš kakavos pupelių – jo skonį, kvapą, spalvą ir išvaizdą, ar estetiškai atrodo, ar atitinka standartus. Degustuotojas per metus gali uždirbti 60 tūkst. dolerių.
Pandos auklė

Ar daug kas atsisakytų 35 tūkst. dolerių per metus už jaukiausio pasaulyje gyvūno – pandų priežiūrą? Iš tiesų egzistuoja toks darbas. Šie žmonės turi maitinti, prižiūrėti pandas, stebėti jų sveikatą. Prižiūrėtojai ne tik gauna nemažą atlyginimą, bet ir prisideda prie šių gyvūnų saugojimo.

Pingvinų prižiūrėtojas

Labai svarbi ir gerai mokama, nors ir keistoka profesija. Pingvinų prižiūrėtojai (tiksliau – jų pastatytojai ant kojų) reikalingi ten, kur gyvena pingvinai. Pavyzdžiui, poliarinėse stotyse Antarktidoje, kur yra lėktuvų kilimo ir nusileidimo takai, tokie specialistai būtini: lėktuvui kylant ir leidžiantis, garso banga pargriauna pingvinus. Reikia laiku pribėgti, pastatyti juos ant kojų, vėliau stebėti jų sveikatos būklę.

Vandens atrakcionų bandytojas

Svajonių darbas! Kandidatų buvo daug, o darbą gavo studentas Sabas Smithas. Jis aplenkė 2 tūkst. pretendentų ir gavo darbą už 30 tūkst. dolerių per metus; jo pareiga – išbandyti vandens atrakcionus Turkijoje, Ispanijoje, Egipte ir Jamaikoje. Po atrakciono patikrinimo jis turi parašyti atsiliepimą socialiniuose tinkluose apie kiekvieną iš jų. Skrydžius iš vienos šalies į kitą, savaime suprantama, apmoka jį pasamdžiusi įmonė.

Laimės kūdikis

Laimės kūdikis – ir tai ne būsena, o pareigybė. Dailininkai iš Švedijos Simonas Goldinas ir Jakobas Senneby sugalvojo įsteigti eksperimentinę pareigybę – žmogui, kuris gyvens, nieko neveiks ir gaus už tai atlyginimą. Projektas vadinasi „Amžinas įsidarbinimas“. O koks tikslas? Jie nori sukurti įsimenamą istoriją apie pirmą žmogų, kuris už nieką gauna pinigus. Užmokesčiui surinkti įsteigė fondą, kuriame – jau apie 600 tūkst. dolerių. Šią pareigybę planuoja įsteigti 2025 m., tad kiekvienas turi šansų tapti tuo laimės kūdikiu.

Profesionalus uostytojas

Ir dar viena keistoka, bet puikai mokama NASA pareigybė. Jos esmė – rasti žmonių, kurie turėtų nepaprasto jautrumo uoslę, gebančių užuosti vos juntamus nemalonius kvapus. Pirmu tokiu darbuotoju tapo George Oldridge – jis jau 40 metų užsidirba, apuostydamas prietaisus, kurie kartu su astronautais patenka į kosminius laivus. Taip daroma tam, kad skrydžio metu astronautų nevargintų nemalonūs kvapai, juk jie negalės praverti lango ir jų išvėdinti. Už šį darbą moka tikrai dosniai.
Gaila, kad išskirtinių, įdomių profesijų pasaulyje ne tiek daug. Kita vertus, džiugina tai, kad bent kelios dešimtys žmonių turi unikalių galimybių.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją