Medikų kolegija antradienį pareiškė, kad nėra išdavusi Matteo Politi, kuris prisistatinėdavo kaip Matthew Mode, medicinos praktikos licencijos.

Rumunų sveikatos apsaugos pareigūnai, kurie taip pat turi išduoti atskirą leidimą gydytojams, sako, kad minėtam asmeniui toks dokumentas buvo išduotas 2018-ųjų kovą. Vyras pateikė suklastotą diplomą, kuriame tvirtinama, kad jis Kosove gavo gydytojo kvalifikaciją.

Vietos laikraštis „Libertatea“ pranešė, kad įtarimų dėl M. Politi kilo vienai seselei. Ji pasakojo, kad vyras nežinojo, kaip teisingai nusiplauti rankas ar užsimauti chirurgo pirštines. Vieną kartą jo daryta krūtų didinimo operacija užtruko ne vieną, o keturias valandas, leidiniui sakė ta seselė.

Rumunijos sveikatos apsaugos ministrė Sorina Pintea savo ruožtu kaltino privačias klinikas, kad leido M. Politi, kuriam, kaip pranešama, yra 38 metai, dirbti neturint licencijos. Pareigūnai aiškinasi, kaip jis gavo leidimą dirbti.

Žiniasklaidos teigimu, M. Politi plastikos chirurgu dirbo keliose privačiose Bukarešto klinikose maždaug metus. Italijos kompanija „Monza“, valdanti kelias klinikas Rumunijoje, antradienį pareiškė, kad padavė M. Politi į teismą. Pasak kompanijos, vyras atliko tik vieną operaciją – 2018-ųjų gruodį.

2011 metais Italijos žiniasklaida skelbė, kad M. Politi buvo paskirta lygtinė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad apsimetinėjo gydytoju neturėdamas licencijos. Tada buvo pranešta, kad tik pagrindinę mokyklą baigusiam vyrui pavyko įsidarbinti Veronos, Brešos, Turino ir Pordenonės ligoninėse pasivadinus tikro gydytojo Luigi Vincenzo Politi vardu.

Kol kas nėra informacijos, ar kas nors nukentėjo per Rumunijoje M. Politi atliktas operacijas. Šio vyro buvimo vieta taip pat kol kas nežinoma

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)