Suteiks praktinių žinių

Tai pirmoji nemokama duomenų mokslo akademija Lietuvoje, skirta programavimo patirties turintiems moksleiviams, studentams ar kitų sričių specialistams, norintiems keisti savo karjeros kryptį, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jos tikslas – suteikti žmonėms galimybę tobulėti, mokytis ir žengti pirmuosius praktinius žingsnius duomenų mokslo srityje.

„Duomenų mokslas šiandien sulaukia didelio susidomėjimo, o šios srities specialistų poreikis vis auga. Deja, ne visi turi galimybę įgyti praktinių žinių šioje srityje nemokamai, būtent todėl ir steigiame akademiją. Siekiame, kad norimas žinias įgyti ir taikyti galėtų visi motyvuoti žmonės, nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių. Esame įsitraukę į ne vieną mentorystės iniciatyvą, bet „Data Science Academy“ bus pirmoji nemokama šios srities akademija Lietuvoje“, – sako Viktorija Pranckietytė-Žalėnė, „Hyarchis“ personalo vadovė.
Viktorija Pranckietytė-Žalėnė

Akademijos kurso metu studentai gilins žinias apie mašininio mokymosi principus, duomenų klasterizaciją bei klasifikavimą. Taip pat bus supažindinti su įvairiais mašininio mokymosi algoritmais, pradedant nuo statistinių, baigiant neuroniniais tinklais. Taip pat mokysis vertinti apmokytus modelius ir pasirinkti kiekvienai situacijai tinkamiausią. Kurso pabaigoje studentų lauks baigiamoji užduotis, kurią sėkmingai atlikus, bus suteikti žinių lygį nurodantys sertifikatai.

Talentingiausiems – darbo pasiūlymas

Akademijoje kursai vyks kartą per metus, jų trukmė – 3 mėnesiai. Geriausiai kurso metu pasirodę studentai turės galimybę įsidarbinti Nyderlandų finansinių technologijų (angl. fintech) kompanijos „Hyarchis“ padalinyje Lietuvoje. Būtent čia kuriama dirbtiniu intelektu paremta programinė įranga, skirta duomenų valdymui bei teisinės atitikties automatizavimui finansų sektoriuje.

Kursui vadovaus patyręs lektorius – vyresnysis „Hyarchis“ duomenų mokslininkas Artūras Katvickis, 10 metų dėstęs Kauno technologijos universitete ir turintis 5 metų profesinę patirtį privačiame sektoriuje.
Artūras Katvickis

„Nors Lietuvoje turime stiprių savo srities profesionalų, tokie žmonės koncentruojasi į darbą ir retai dalinasi savo žiniomis su visuomene. Manau, kad situacija turėtume keisti iš esmės, nes tik taip padėsime augti specialistams ir prisidėsime prie bendruomenės kvalifikacijos kėlimo. Būtent todėl šalia žinių ir norime gabiausiems kurso dalyviams suteikti galimybę jėgas išbandyti tikrame versle“, – sako A. Katvickis.

Šių metų „Data Science Academy“ grupė mokytis pradės vasario 7 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)