– Aurelija, baigėte mokslus ir nemažai metų dirbote kabinete. Kodėl kilo mintis keisti profesiją?

– Nuo pat mažų dienų svajojau dirbti grožio sferoje ir būtent – su plaukais. Vaikystėje mėgdavau šukuoti mamai plaukus ir įsivaizduoti, kad dirbu salone. Plaukų priežiūra ir įvairūs sušukavimai visad mane domino, nes man patinka kurti grožį ir daryti žmones bent šiek tiek laimingesnius. 11 klasėje norėjau išeiti į profesinę mokyklą, bet mama primygtinai prašė baigti aukštuosius mokslus, todėl svajonę teko atidėti.

Tačiau kai paauginus vaiką teko priimti sprendimą, ar grįžti į seną darbą, atėjo mintis: kada, jei ne dabar, siekti svajonės? Buvo labai daug kliūčių, tačiau svajonės vedina baigiau 7 mėn. trukusius kirpėjų kursus. Tuo metu atrodė, kad tai yra labai ilgas laiko tarpas, tačiau jis praskriejo akimirksniu.

– Ar buvo sunku surasti pirmąjį kirpėjos darbą?

– Po kursų iškart įsidarbinau viename grožio salone. Jaučiausi nepakankamai stipri ir žinojau, kad čia per dieną kirpimų galima atlikti labai daug. Buvau pasiryžusi kelis mėnesius tame grožio salone padirbėti ir įgauti praktikos. Apskritai, susirasti kirpėjos darbą nėra sunku, kadangi visur šios specialybės atstovų trūksta. Grožių salonų savininkai kirpėjus tiesiog graibsto.

– Dabar dirbate puikiai įvertintame grožio salone. Kaip atsidūrėte ten, kur esate šiandien?
– Mano plauaksi rūpinosi plaukų meistrė Nataliją Nova, kuri taip pat yra ir puiki mokytoja, suteikusi man daug žinių kirpėjų mokymuose. Natalija padėjo man siekti svajonės. Būtent tada, kai nepatenkinta socialinėmis garantijomis, ieškojau darbo, Natalija mane ir pakvietė dirbti į savo naujai atidarytą grožio saloną „Hair Concept by Natalija Nova“ – čia dirbu jau dvejus metus. Tuo be galo džiaugiuosi, nes darau tai, kas man patinka ir, padedama Natalijos, nenustoju tobulinti savo įgūdžių.

– Taigi, drąsa keiti specialybę pasiteisino?

– Tikrai taip. Nors pradžioje buvo visokių dvejonių, tačiau šiai dienai esu tikra, kad reikia nesustoti siekti savo svajonių ir dirbti tokį darbą, kuris teikia ne vien pajamas, bet kuriame kasdien jautiesi laiminga. Dirbdama plaukų priežiūros specialiste jaučiuosi daug geriau, nes darau tai, kad man nuoširdžiai patinka. Dar vienas pliusas, kad galiu laisvai reguliuoti savo darbo grafiką.

– Kaip aplinkiniai reagavo, kai nutarėte keisti darbo profilį?

– Dalis aplinkinių drąsino, nes gerai žinojo, kad man patinka ši specialybė, tačiau nemažai artimųjų ir draugų stengėsi atkalbėti nuo šios veiklos, o tai didino ir mano abejones. Tačiau galiausiai nutariau nepasiduoti aplinkinių įtakai ir šiandien galiu tvirtai pasakyti: įgyvendinau savo svajonę.

– Tikriausiai pagrindinis faktorius, dėl kurio žmonės baiminasi keisti specialybę į labiau patinkančią, yra uždarbis. Jūs taip pat minėjote, kad galvojote grįžti į darbą, kuris teiktų daugiau socialinių garantijų. Tai visgi, ar įmanoma užsidirbti dirbant mylimą darbą?

– Užsidirbti būnant kirpėja tikrai galima, ir daug. Kai yra pakankamai klientų, galimybė užsidirbti daugiau yra tikrai didesnė nei sėdint kabinete nuo 8 iki 17 val. Grožio salonas, kuriame dirbu, yra miesto centre, pati salono vadovė suinteresuota kolektyvui rasti klientų, tad jų tikrai netrūksta, todėl ir uždarbis geras.

– Ko palinkėtumėte tiems, kurie nesijaučia laimingi savo darbe, bet bijo kažką keisti?

– Palinkėčiau siekti savo svajonių ir keisti savo gyvenimą, nebijoti išlipti iš komforto zonos ir imtis naujų veiklų, kurios atneš pasitenkinimo jausmą. Tik pabandę sužinosite, kaip gera kiekvieną kartą keliauti į darbą su puikia nuotaiką ir kiek daug galite pasiekti, kai esate savo rogėse. Pirmyn!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)