Jusufas Alekperovas, 31 m.
Potencialus palikimas – 18 mlrd. dolerių

Vagitas Alekperovas

Kompanijos „Lukoil“ prezidento Vagito Alekperovo sūnus gimė 1990 m. Rusijos valstybiniame universitete jis baigė naftos telkinių kūrimo ir eksploatavimo specializacijos studijas, paskui gavo antrą aukštojo mokslo diplomą – po ekonomikos ir vadybos studijų. Tikėtina, kad Jusufas nuo pat vaikystės ruošėsi tapti tėvo verslo perėmėju. Vis tik 2018 m. jis ryžosi pasukti savo keliu – išėjo iš „Lukoil“ kompanijos ir ėmė kurti energinį gėrimą „Plan B“.

Jo įmonė startuolis pasirodė besanti sėkminga – per metus grynojo pelno gauta beveik 3 mln. rublių. 2019 m. jis įkūrė savo kompaniją, kuri kuria programinę įrangą kriptografinės informacijos apsaugos srityje. Asmeninis Jusufo gyvenimas puikiai klostosi, jo žmona vadovauja turizmo agentūrai „President Travel“.

Viktorija Michelson, 29 m.
Potencialus palikimas – 10,1 mlrd. dolerių

Viktorijos tėvas Leonidas Michelsonas yra vienas iš trijų turtingiausių rusų, rodo „Forbes“ duomenys. Jis turi statybų srities verslą, yra vienas pagrindinių „Novatek“ akcininkų, kompanijos „Sibur“ direktorių tarybos narys.

O jo duktė pasirinko kitą profesinę sritį – Niujorko universitete ji baigė menotyros studijas. Merginai labai retai lankosi naktiniuose klubuose, pasilinksminimuose, retai duoda interviu žurnalams, kita vertus, kasmet patenka į įvairius turtingiausių nuotakų ir paveldėtojų sąrašus. Ji garsėja aktyviu dalyvavimu labdaros fonduose. Ji vadovauja savo meno galerijai Samaroje, o prieš kelerius metus tapo Niujorko šiuolaikinio meno muziejaus patariamosios tarybos nare. Šiuo metu ji gyvena Amerikoje.

Džahangiras Mahmudovas, 34 m.
Potencialus palikimas – 9 mlrd. dolerių

Vienintelis Iskandaro Mahmudovo, Uralo kalnakasybos ir metalurgijos kompanijos įkūrėjo ir vadovo sūnus Londono verslo koledže baigė verslo administravimo specialybę, vėliau mokėsi Tarptautinėje verslo mokykloje „Hult“.

Karjeros pradžioje Džahangiras vadovavo kompanijai „Aeroekspress“ , paskui dirbo banke „Goldman Sachs“. 2012 m. jis prisijungė prie šeimos verslo, tapo kalnų pramonės direktorių tarybos darbuotoju. Pernai metų pabaigoje jis buvo paskirtas kompanijos transformacijų skyriaus direktoriumi. Nedaug žinoma apie asmeninį jo gyvenimą – šiuo metu jis vedęs antrą kartą (20 m. studentę, kitais duomenimis – garsų modelį). Jo buvusi žmona gyvena Maskvoje su 15 metų sūnumi.

Dmitrijus Lisinas, 30 m.
Potencialus palikimas – 6,7 mlrd. dolerių

Vladimiras Lisinas

Sėkmingo rusų verslininko Vladimiro Lisino šeimoje – trys vaikai, du sūnūs ir viena duktė. „Forbes“ duomenimis, kiekvienas iš jų gali paveldėti apie 6,7 mlrd. dolerių.

Vyriausias milijardieriaus sūnus – Dmitrijus nuo 2000-ųjų vidurio dirba tėvo kompanijoje, priklauso kompanijų „pirmoji krovinių kompanija“ ir „Pirmoji uosto kompanija“ direktorių tarybai, taip pat užima strateginio planavimo direktoriaus postą kompanijoje „Adduko management“. Nepaisant įspūdingo veiklų sąrašo, jam pavyksta išvengti viešumo (neįmanoma internete rasti jo nuotraukų). Pažįstami tvirtina, kad bendraujant jis sudaro neformalaus ir atviro žmogaus įspūdį. Pasakojama, kad jam patinka kuklūs verslo klasės automobiliai, kad jis pats vairuoja, nėra pasipūtęs, netrokšta pasirodyti ir yra 99 proc. atsidavęs verslui. Ekspertų nuomone, kada nors perduos jam valdyti savo didžiulę imperiją.

Marija Mozincyna, 20 m.
Potencialus palikimas – 6,3 mlrd. dolerių

Ji – vienintelė Andrejaus Kozicyno, Uralo kalnakasybos ir metalurgijos kompanijos generalinio direktoriaus, duktė. Ji aukso medaliu baigė Lomonosovo mokyklą „Intek“ Pamaskvėje, vėliau įstojo į mokamą vietą Aukštojoje ekonomikos mokykloje. Sprendžiant iš studentų reitingų, Marija gerai mokosi ir teikia daug vilčių. Asmeninio gyvenimo mergina nedemonstruoja, vengia žurnalistų – jos asmeninės paskyros socialiniuose tinkluose uždaros.

Ksenija Frank, 36 m.
Potencialus palikimas – 5,8 mlrd. dolerių

Gennadijus Timčenko

Ksenija – antras vaikas milijardieriaus Gennadijaus Timčenkos šeimoje. Ji turi vyresnę seserį ir jaunesnį brolį, su kuriuo teks dalintis palikimą – 17,3 mlrd. dolerių. Edinburgo universitete ji su pagyrimu baigė filosofijos ir prancūzų kalbos specialybę, o Europos institute – verslo valdymo magistrantūros studijas.

Šiuo metu Ksenija įgyvendina investicinius projektus, vysto socialiai svarbius projektus. Iš pastarųjų būtų ūkininkų produktų pristatymas „Valgyk kaimišką produkciją“. Ji rėmė krūties vėžio diagnozavimo srities tyrimus kompanijoje „Biomarker“. Šiuo metu Ksenija gyvena Rusijoje su vyru ir dviem vaikais.

Aleksandras Vekselbergas, 33 m.
Potencialus palikimas – 5,5 mlrd. dolerių

Viktoras Vekselbergas

„Forbes“ duomenimis, grupės „Renova“ savininko sūnus yra JAV pilietis. Jis baigė Jeilio universitetą, gyvena Niujorke ir neketina keltis į Rusiją. Jaunam paveldėtojui nėra prasmės to daryti – jis jau užsitarnavo verslininko reputaciją Amerikos verslo srityje.

Žinoma, kad Aleksandras Vekselberas turi rizikos kapitalo įmonę „Columbus Nova“, vadovauja automobilių salonui „Algar Ferrari“ Filadelfijoje ir „Stewart’s Classics“ – Denveryje, taip pat priklauso kompanijos „RSE Markets“ (kuriai priklauso startuolis „Rally RD“) direktorių tarybai. Jo vyresnioji sesuo su vyru gyvena Rusijoje. Apie paties Aleksandro asmeninį gyvenimą nieko nežinoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)