Po praktikos sugrįžo

Simona Milaveckienė, studijuodama Kauno technologijų universitete (KTU) finansų srityje, 2020 m. vasarį atliko praktiką duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonės „Mantinga“ analizės skyriuje. Pasak jos, praktikos metu ji ne tik atliko daug įvairių užduočių, išmoko analitiko darbo specifikos, bet ir įsiliejo į kolektyvą.

„Labai džiaugiausi, jog praktikos metu kolegos priėmė mane ir į pačią komandą. Kartu minėjome gimtadienius, kitas šventes, leidome laiką. Kolegos labai daug ko mane išmokė, nežiūrėdavo kaip į papildomą naštą. Darbų dariau daug ir įdomių. Tad tikrai džiaugiuosi šiuo praktikos pasirinkimu“, – sako S. Milaveckienė.

Šiai pasibaigus Simona pasidalijo su kolegomis, kad ją domintų darbas įmonėje. Tačiau tą akimirką tinkamų laisvų pozicijų nebuvo. Vis tik jos gyvenimo aprašymas buvo išsaugotas ir nepraėjus nė pusmečiui Simonai pasiūlyta pasirinkti netgi iš dviejų atsiradusių pozicijų. Taip prieš daugiau nei metus pašnekovė tapo projektų finansavimo vadovės asistente.

Tuomet S. Milaveckienė džiaugėsi tuo, jog darbas – labai įvairialypis, o naujų įgūdžių išmokstama kone kasdien: „Teko ir su bankais bendrauti, ir įvairias sutartis sudarinėti, teikti raštus, informuoti apie pasikeitimus, ieškoti finansavimo galimybių. Kadangi šioje pozicijoje nebuvo monotonijos, tad ir augimui buvo erdvės.“

Svarbu atgalinis ryšys

O prieš kelis mėnesius Simona tapo iždo projektų vadybininke. Tai – finansų srityje dirbantis specialistas, kuris rūpinasi įvairių sutarčių koordinavimu, finansinės informacijos paruošimu bei analize, finansinių produktų administravimu. Simona dalijasi, jog pareigybės gana plačios ir ji nuolat išmoksta naujų dalykų.

„Iš tiesų turiu daug įvairių atsakomybių, jos skirtingos ir man labai patinka, kad mano darbas nėra vien techninis, vienodas. Pastarosiomis dienomis labai daug galvoju apie tai, kiek daug laiko žmogus praleidžia darbe. Todėl labai smagu čia turėti ne tik kolegų, bet ir draugų, su kuriais būna smagu pasidalinti savaitgalio veikla, įspūdžiais ar naujienomis. Esu labai linksma bei mėgstanti bendrauti, darbo vietoje – taip pat, todėl labai vertinu draugišką ryšį su kolegomis. Itin motyvuoja, kai atlikus iš pradžių sunkiu pasirodžiusį darbą sulauki teigiamų vertinimų ir pagyrimų“, – pasakoja Simona.

Moteris džiaugiasi, kad pradėjusi dirbti „Mantingoje“ savyje išugdė daug asmeninių savybių, kurios leidžia augti bei tobulėti: pastabumą, atsakingumą, drąsą, kūrybiškumą. Ji dalijasi, kad be galimybės augti darbe ypatingai svarbus yra vadovo vaidmuo.

„Darbe labai svarbu aiškumas, bendravimas, ryšys su kolegomis ir su vadovu. Svarbu, kad ne tik nurodymai būtų nuleidžiami. Aatgalinis ryšys taip pat svarbus. Ir ne tik tada, jei kažkas padaryta ne taip. Manau, kad darbuotojui labai svarbu išgirsti ir tai, kas yra daroma gerai“, – priduria S. Milaveckienė.

Beje, laisvalaikiu Simona šoka tautinius šokius ir tai daro jau apie 15 metų. Igliaukos vyresniųjų šokių kolektyve „Tryptukas“ ji šoka ne viena – kartu su savo vyru. Kolektyve taip pat šoka jos sesė, mama. Ir nors į repeticijas Simona eina du kartus per savaitę, o pasirodymai vasarą vyksta kone kiekvieną savaitgalį, ji teigia, kad šis hobis padeda atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką artimųjų bei draugų būryje.

Ieško praktikantų

„Mantingos“ personalo departamento direktorė Nijolė Daukšienė dalijasi, kad 2020 m. po atliktos praktikos įmonėje pasiliko dirbti iš karto arba praėjus tam tikram laiko tarpui net kas antras praktikantas.

„Labai teigiamai žiūrime į praktikantus įmonėje. Džiaugiamės galėdami pagelbėti pradedantiems profesionalams, suteikdami jiems reikalingų žinių ir startą darbo rinkoje. Ir didžiuojamės tuo, jog didelė dalis praktikantų pasilieka dirbti „Mantingoje“. Tai parodo, jog praktika pas mus yra vertinga, o po jos buvę studentai yra pasiruošę darbui“, – sako N. Daukšienė.

Šiuo metu „Mantinga“, kurioje dirb daugiau nei 1600 darbuotojų, ieško praktikantų į technikos bei personalo skyrių. Norintys atlikti praktiką įmonėje visuomet gali prisistatyti ir aptarti galimybes. Be to, praktikantams gali būti suteikiama galimybė dirbti nuotoliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją