Paklausti, kaip du nepažįstami žmonės atsidūrė bendrame projekte, Gabrielė ir Andžejus pripažįsta, kad tai buvo viso labo laimingas atsitiktinumas – Gabrielė fotografavo prekinio ženklo reklamą, o Andžejus filmavo fotosesijos užkulisius. „Bendrų pažįstamų buvome pakviesti dirbti komandoje, įvaizdinėje prekinio ženklo fotosesijoje. Vėliau tiesiog pradėjome bendrauti socialiniuose tinkluose, o kai paaiškėjo, kad Andžejus turi muzikinį išsilavinimą ir groja gitara – o tai sena mano svajonė – pasisiūlė išmokyti“, – šypsosi Gabrielė.

Į meną linkusi jauna mergina prisipažįsta, kad nors labai mėgsta muziką, visgi nuo pat mažens save įsivaizdavo fotografijoje – labai patiko fiksuoti, dėlioti kompozicijas, kurti: „Nuo vaikystės esu meniškos prigimties, todėl tikslingai ėjau link fotografijos – ją studijavau, dirbau fotolaborante, todėl mane visada supo nuotraukos ir fotoaparatai, o vėliau tai peraugo į pagrindinę veiklą.“
Nors fotografija nėra tolima ir Andžejui, kaip pats sako, jo kelias į šiandienos verslą buvo kiek ilgesnis ir painesnis: „Užsiėmiau gatvės gimnastika, su komanda profesionaliai sportuodavome, dalyvaudavome projektuose, tuo metu studijavau ir muzikos pedagogiką, šiek tiek dirbau muzikos mokytoju, o galiausiai viską sujungiau į vieną videografijoje.”

Nemažai dirbę atskirai, pradėję draugauti Gabrielė ir Andžejus ėmė galvoti, kad fotografės ir videografo duetas ne vienai jaunųjų porai turėtų išspręsti daug problemų renkantis savo vestuvėms puikiai dirbančią ir patikimą komandą. Kaip patys sako, jų išskirtinumas konkurencingoje vestuvių rinkoje yra susijęs su tarpusavio susikalbėjimu: „Esame ne tik pora, bet ir kolegos, kurių darbo stilius ir požiūris į kokybę labai sutampa. Mums abiems svarbus ne tik vaizdas, bet ir estetika, muzikos garsų derėjimas su vaizdais ir spalvomis, todėl turima skirtinga patirtis leidžia sukurti profesionalias nuotraukas bei video filmukus.“

Nusprendę dirbti kartu, jauna pora įkūrė verslą – vestuvių filmavimo ir fotografavimo įmonę „Juoda/ Balta Media“, kurios tikslas ne tik suteikti kokybiškas paslaugas jauniesiems, bet ir parodyti, kad kameros nėra blogis, nuo kurio reikia slėptis.
„Iki šiol dar dažnai sulaukiame dvejonių iš jaunųjų ar kitų klientų apie fotosesijos eigą – ar neversime jų pozuoti, šypsotis, vaidinti ir pan. Todėl suprasdami, kad žmonės vis dar nepatogiai jaučiasi prieš kameras, stengiamės parodyti, kad fotosesija ar filmavimas gali būti įdomus ir smagus laiko praleidimo būdas. Stengiamės su jaunųjų poromis užmegzti artimesnį ryšį, tapti draugais, su kuriais jie gali atsipalaiduoti ir parodyti gražiausias, nesuvaidintas emocijas, todėl ir buvimas pora šiuo atveju mums labai padeda.“

Kartu jau įamžinę apie šimtą vestuvių, dirbę komandoje su garsiausiomis vestuvių planuotojomis ir dekoro meistru Mantu Petruškevičiumi, Gabrielė ir Andžejus sako, kad viskas, ką dabar turi – sunkaus ir atkaklaus darbo rezultatas.

„Dirbti sau pradėjome net neturėdami 24-rių, verslą įkūrėme bijodami, tačiau sukaupę patirties ir turėdami norą daug bei atsakingai, nuoširdžiai dirbti. Turbūt dėl to šiandien galime pasidžiaugti, kad žmonės pasitiki ir mus renkasi savo šventės įamžinimui. Turim didelių planų ir ne tik Lietuvoje, todėl vienas kitą palaikydami ir toliau stengsimės būti tvirta komanda ir darbe, ir gyvenime“ – šypsosi pora.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją