Vertėjas (-a)

Nors dauguma kelias kalbas mokančių žmonių susiranda darbą šalyje, kurioje gyvena (mokyklose, teismuose, ligoninėse ir pan.), vertėjai raštu ir žodžiu taip pat gali reguliariai važinėti į kitas šalis, kad panaudotų savo įgūdžius.

Tie, kas nori tapti tarptautiniais vertėjais žodžiu ar raštu, turėtų profesionaliai išmokti kalbas, kurios yra dažniausiai vartojamos šalyse, į kurias jie nori vykti.

Susitikimų planuotojas (-a)

Susitikimų, sąskrydžių, konferencijų ir kitų renginių planuotojai koordinuoja šiuos renginius, organizuodami renginio vietą, dalyvių transportavimą ir maitinimą bei kitus dalykus.

Women go tech atidarymo renginys

Planuotojai gali būti samdomi organizuoti įvairiausius renginius – nuo vestuvių iki profesionalų konferencijų. Jie gali dažnai keliauti, priklausomai nuo to, kurioje šalyje organizuoja renginį.

Diplomatinės tarnybos pareigūnas (-ė)

Diplomatai ar diplomatinės tarnybos pareigūnai dirba savo šalies ambasadoje arba atstovybėje kitose šalyse. Tarnyba paprastai trunka dvejus-trejus metus. Šie pareigūnai atstovauja savo šaliai kitose šalyse ir atlieka įvairias pareigas, pavyzdžiui, konsultuoja užsieniečius savo šalies vizų klausimais arba savo šalies piliečius pasų ar teisiniais klausimais.

Norint dirbti tokį darbą reikia gero išsilavinimo, o tada bandyti dalyvauti konkursuose į diplomatinę tarnybą.

Anglų kalbos (ar kitų kalbų) mokytojas (-a) užsienyje

Jei esate anglų kalbos ar kitų kalbų mokytojas (-a), turite galimybę dėstyti ne tik savo šalies mokyklose, bet ir užsienyje. Tai puiki proga pamatyti kitas šalis ir susipažinti su naujais žmonėmis.
Dažniausiai užsienyje ieškomi žmonės, kuriems anglų kalba – gimtoji, bet kartais priima ir tuos kalbų specialistus, kurie anglų kalbą yra išmokę, bet ja kalba laisvai. Taip pat reikėtų turėti TEFL, TESOL arba CELTA anglų kaip užsienio kalbos mokymo sertifikatą ir universiteto diplomą.

Zoologas (-ė) ar laukinės gamtos biologas (-ė)

Zoologai ir laukinės gamtos biologai tyrinėja gyvūnus ir jų sąveiką su ekosistemomis, kuriose jie gyvena. Jie tyrinėja gyvūnų fizinius bruožus ir elgesį, taip pat žmonių poveikį gyvūnams ir natūralioms jų buveinėms.

Vieni zoologai ir laukinės gamtos biologai praleidžia ilgas valandas biure ir laboratorijose, bet kiti renka duomenis ir tyrinėja gyvūnus natūraliose jų buveinėse visame pasaulyje.

Archeologas (-ė) ar antropologas (-ė)


Archeologai ir antropologai tyrinėja žmonijos kilmę, taikydami įvairiausius metodus ir įgūdžius.
Pagrindinės jų užduotys – vertinti ir tyrinėti kultūras, kalbas, archeologines liekanas ir fizines įvairių pasaulio tautų charakteristikas. Archeologus ir antropologus paprastai samdo tyrimų organizacijos ir vyriausybinės agentūros.

Kai kurie archeologai ir antropologai daug keliauja, dažnai į užsienį, nes duomenis renka vietoje, kurią tyrinėja.

Logistikos specialistas (-ė)

Šie profesionalai analizuoja ir koordinuoja organizacijų tiekimo grandinę – sistemą, kuri užtikrina, kad produktas iš tiekėjo patektų pas vartotoją. Logistikos specialistai užtikrina sklandų produktų gavimą, paskirstymą ir pristatymą.

Klaipėdos konteinerių terminalas

Tiems logistikos specialistams, kurie dirba korporacijoms, pelno nesiekiančioms ir kitoms organizacijoms su tarptautine tiekimo grandine, darbo reikalais dažnai tenka keliauti.

Oro linijų pilotas (-ė)

Dauguma pilotų savo karjerą pradeda vykdydami užsakomuosius skrydžius komerciniais lėktuvais, dalyvaudami gelbėjimo ir ugnies gesinimo operacijose ir pan. Vėliau, kai surenka tūkstančius valandų skraidymo patirties, kai kurie jų įsidarbina regioninėse ar tarptautinėse oro linijų bendrovėse.

Paprastai tam, kad galėtum tapti oro linijų pilotu (-e), reikia aukštojo mokslo diplomo. Be to, šie profesionalai turi gauti komercinio pilotavimo licenciją ir specialų aviacijos administracijos sertifikatą.

pilotai

Nors šis darbas numato daug streso, laikas ir pastangos atsiperka. Oro linijų pilotų darbas ir šiaip numato keliavimą, be to, jie dar ir gali nemokamai arba su didele nuolaida gauti bilietų į kitus skrydžius, kai nedirba, todėl gali daug keliauti laisvalaikiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)