Tai užtikrina kurjeriai, apie kurių darbo specifiką pasakoja maisto ir kitų prekių pristatymo platformos „Wolt“ vadovė Baltijos šalims Liis Ristal.

– Lietuvos miestų gatvėse kurjerių su kuprinėmis galima išvysti išties nemažai. Kiek partnerių kurjerių iš viso šiuo metu bendradarbiauja su jūsų platforma?

– Prie mūsų platformos prisijungusių kurjerių skaičius visose Baltijos šalyse viršija 7000 ir nuolat auga. Lietuvoje bendradarbiaujame su maždaug 4000 kurjerių.

– Daugeliui turbūt smalsu sužinoti, kokioms sąlygomis partneriai kurjeriai dirba. Kokiais formalumais turi pasirūpinti?

– Partneriai gali patys pasirinkti bendradarbiavimo formatą. Bendradarbiavimo sutartį jie gali pasirašyti kaip individualią veiklą vykdantys asmenys arba, jei turi asmeninį verslą, kaip juridiniai subjektai – jei tik to pageidauja. Prieš pradedant bendradarbiavimą įmonė būsimiems partneriams suteikia visą reikiamą informaciją, išsamiai paaiškina visus darbo aspektus – veiklos principus, atlygio sistemą, techninius niuansus ir kt. Mūsų siekis, kad potencialūs partneriai prieš priimdami sprendimą galėtų susidaryti kuo objektyvesnį vaizdą apie būsimą bendradarbiavimą ir nuspręsti, ar ieško būtent to.

Esami ir potencialūs partneriai visuomet yra laisvi bet kuriuo metu nutraukti susipažinimo procesą ar bendradarbiavimą, taip pat gali bet kada keisti pasirinktą transporto rūšį ar mietą, kuriame dirba. Kiek pristatymų atlikti, kokiu laiku ir kuriomis dienomis, kada ilsėtis ir atostogauti – visa tai taip pat pačių kurjerių pasirinkimas.

– Ar tai reiškia, kad kurjeriams netaikomi jokie su darbo valandomis susiję reikalavimai – kiek minimaliai valandų privalu išdirbti ar kiek laiko tokiai veiklai galima skirti daugiausiai?

– Taip. Visi su mumis bendradarbiaujantys kurjeriai yra 100 proc. laisvi spręsti, kiek laiko skirti platformai ir kada. Vieną mėnesį ar savaitę užsakymų pristatymui galima neskirti nei minutės, o kitą, jei yra noro – kad ir dešimt valandų per dieną. Vėl imtis pristatymų galima ir po kelių mėnesių pertraukos.

– Kiek kurjerių bendradarbiavimą su įmone laiko papildomu darbu, o kiek – pagrindine veikla?

– Daugeliui mūsų kurjerių partnerių tai yra galimybė užsidirbti papildomai. Dėl to nemažai jų prie platformos prisijungia keletui valandų per dieną ar kartas nuo karto tam skiria visą dieną. Suvaržymų nebuvimas leidžia kiekvienam dirbti pagal savo poreikius, norus ir galimybes.

– O kaip atrenkami kandidatai, su kuriais bendradarbiaujate? Ar yra numatyti tam tikri kriterijai?

– Iš tiesų laukiame kiekvieno norinčio. Norint dirbti kurjeriu tereikia turėti išmanųjį telefoną su specialia programėle ir sau patogiausią transporto priemonę – dviratį, paspirtuką, automobilį ar kitą mieste efektyviai judėti leidžiančią priemonę. Savos transporto priemonės neturintiems mūsų partneriai gali ją išnuomoti itin palankiomis sąlygomis. Taip pat mūsų partneriai kurjeriams gali suteikti specialius mobiliojo interneto planus, patrauklias sąlygas išmaniajam telefonui įsigyti. Tad norint padirbėti iš esmės tereikia užpildyti prašymą, o mūsų darbuotojai ir partneriai padės sklandžiai startuoti.

Kurjeriams partneriams patiems reikia pasirūpinti tik individualios veiklos pažymėjimu, kurį išduoda Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Kaip ir visi individualią veiklą vykdantys asmenys, kurjeriai mokestinių metų pabaigoje gautas pajamas turi deklaruoti.

– Kokių privalumų gali tikėtis kurjeriai, prisijungę prie įmonės platformos?

– Savarankiško darbo modelis kurjeriams leidžia maksimaliai išnaudoti mūsų platformos ir ją įgalinančių technologijų privalumus. Kurjeriai partneriai prie programėlės gali prisijungti kada panorėję ir laisvai rinktis, kurių pristatymų imtis. Savo ruožtu įmonė pasirūpina kurjerių draudimu nuo nelaimingų atsitikimų ir per partnerius pasiūlo nuolaidų degalams bei galimybę palankiomis sąlygomis išsinuomoti dviratį. Taip pat suteikiame visą kurjerio darbui reikalingą įrangą – nuo specialių maisto gabenimui skirtų krepšių iki nuo vėjo ir lietaus saugančios aprangos.

Norėdami žinoti, ar kurjeriai yra patenkinti bendradarbiavimu ir gaunamu atlygiu reguliariai vykdome jų apklausas. Vidutinis mūsų platformos įvertinimas siekia 4,3 balus iš 5 galimų. Tai yra išties geras rezultatas. Grįžtamasis ryšys, kurį gauname iš kurjerių rodo, kad partneriai iš tiesų vertina platformos suteikiamą lankstumą ir suvaržymų nebuvimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją