Drąsina nebijoti rizikuoti

Kiek save mena, Lukas visada galvojo apie savo verslą. Kūrė įvairias elektronines parduotuves, turėjo ir savo drabužių parduotuvę. Karantino metu atidarė siuvyklą, kur buvo siuvamos apsauginės veido kaukės. Artimųjų toks vaikino užsidegimas kurti ir imtis naujų veiklų jau nebestebina, tad palaikymo sulaukia visada.

„Viskas prasideda nuo idėjos. Nuo mažens mačiau, kaip tėvai sukasi renginių organizavimo pasaulyje, ir taip pamažu subrandinau naktinio klubo idėją. Sėdėdavau, braižydavau klubo projektus, išplanavimus. Dauguma, kai pradeda skaičiuoti, savo idėjų atsisako, nes jas įgyvendinti atrodo neįmanoma. O iš tikrųjų tiesiog reikia apie tai kalbėti. Yra labai daug žmonių, kurie suinteresuoti. Jei nori versle pasiekti labai daug, nėra tokių pinigų, kuriuos būtų gaila prarasti. Jei nori gyvenime dirbti ne kažkam, o sau, turi nebijoti rizikuoti. Labai daug pinigų esu praradęs kurdamas savo versliukus – praradau daugiau nei uždirbau. Reikia nebijoti klysti, o svarbiausia svajoti,“ – teigia 23 m. verslininkas.

Idėjų parsivežė iš Paryžiaus

Įkūrėjas neslepia: nors idėjų buvo daug ir įvairiausių, galutinę naktinio klubo koncepciją išsirinkti buvo nelengva. Kaune naktinių pramogų mylėtojams nestinga įvairiausių barų ir klubų pasiūlos, tad norint pritraukti lankytojus reikėjo kažko unikalaus. Su draugais išvykęs į kelionę Paryžiuje, Lukas pažino visai kitokį naktinį gyvenimą. Šis bohemiškas, bet modernus miestas, pilnas kultūros, pramogų ir linksmybių sužavėjo savo jaukia atmosfera ir romantika. Pasisėmęs įkvėpimo į Lietuvą grįžęs Lukas nusprendė nieko nelaukti ir steigti naktinį klubą.

Čia Lukas papasakoja, kad tai nėra pirmas klubas, prie kurio jis yra pridėjęs ranką. Būdamas 16-os su šeima kurį laiką gyveno Rokiškyje, kur labai trūko naktinių linksmybių. Tad įkalbėjo mamą atidaryti ten klubą, kuris sulaukė didelio vietinių gyventojų susidomėjimo.

„Rokiškis nereikalavo tiek daug investicijų kiek Kaunas. Be to, mums buvo paprasčiau, nes dirbdami renginių srityje turėjome šviesos, garso aparatūrą, o juk vien tai kainuoja labai daug“, – pasakoja pašnekovas. Šeimai persikėlus iš Rokiškio į Kauną klubą teko uždaryti.

Skeptikai netikėjo

Rasti tinkamas patalpas Kaune nebuvo lengva užduotis. Kaip sako pašnekovas, svarbiausia yra gera lokacija, išplanavimas ir kaimynai. Vos pasirašius dokumentus dėl patalpų nuomos, jau kitą dieną prasidėjo remonto darbai. Mintis įkurti naktinį klubą per vieną mėnesį skeptikams pasirodė juokinga, bet Lukas užsispyrė ir priėmė tai kaip iššūkį. Neslepia: darbo buvo daug, tekdavo dirbti net naktimis, kad tik viską spėtų laiku. Reikėjo gauti daugybę įvairių leidimų, sutvarkyti dokumentų, o tai yra ilgas procesas.

Su sunkumais teko susidurti ir renkant darbuotojų komandą: „Kai esi naujokas rinkoje, neturi vardo ir nieko daug negali pažadėti, profesionalūs barmenai tikrai nemes kelio dėl takelio. Variantas, kad turėsiu darbuotojų su patirtimi, buvo iš karto atmestas. Visas kolektyvas mokėsi kartu“, – atvirauja Lukas.
Pasidomėjus, kaip praėjo pirmasis klubo savaitgalis, savininkas neslepia, kad tokioms įstaigoms vasarą visada sudėtingiau, nes tokiu metu vyksta daug renginių, festivalių ir nėra jokios garantijos, kad pavyks pritraukti žmones. Todėl Lukas su komanda pasistengė žinią apie naują klubą paskleisti kuo plačiau. Atsidarymo naktį „Mistikoje“ apsilankė nemažai žinomų žmonių, prie įėjimo nusidriekė eilė.

Naktinio klubo įkūrėjas prasitarė, kad Kaune tai pirma, bet tikrai ne paskutinė jo atidaryta vieta. Nors klubas veikia tik šiek tiek daugiau nei 4 mėnesius, įmonės direktorius jau ruošia Kaunui naujus projektus. Lukas kol kas neatskleidžia kas tai bus, bet užsimena, kad ateityje yra numatęs projektą, kuris pranoks jau veikiantį klubą ne tik investicijomis, bet ir dydžiu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją