Taigi, trečiojoje ciklo „Kaip pradėti savo verslą: nuo idėjos iki sėkmės“ dalyje žurnalo „What do people do?“ įkūrėja Rasa Jusionytė kalba apie finansus. „Tai yra kiekvieno verslo kraujas. Pagrindinė priemonė palaikyti gyvybę. Nenuvertinkite jų svarbos“, – sako Rasa. 


Kaip nustatyti savo prekių ar paslaugų kainą ir, ką, tik pradėjus verslą, reikia žinoti apie pardavimus.


1. Klientai – nepasisiūlys sumokėti daugiau.

„Kai tik pradėjau dirbti sau – visiškai nemokėjau savęs vertinti. Man buvo labai baisu prašyti pinigų net už puikiai atliktą darbą. Dabar net sunku suvokti, kaip galėjau taip mąstyti, bet žinau, kad dauguma kūrėjų, laisvai samdomų specialistų, mažų verslų savininkų taip jaučiasi. Atrodo, kaip gali prašyti didelių pinigų (tiksliau normalios rinkos kainos) tik už savo idėjas ir įdėtą darbą? Juk tau tai nieko nekainuoja! Mano didžiulė pamoka – viskas prasideda tavo galvoje, jei pati ar patys netikėsite, kad galite, niekas jūsų „neišgelbės“ – klientai patys nepasiūlys mokėti daugiau! 

Turite save vertinti, tada visas didžiulis darbas, tavo idėjos ir energija, kurią skiri, tikrai atsipirks, leis augti ir mokytis. Kai nuolatos nesijaudini dėl pinigų, gali ramiai koncentruotis į tai, kas iš tiesų svarbu. Beje, mokytis visada reiškia galiausiai daugiau uždirbti. Ar tai vėl pradėtas universitetas, ar internetinis kursas, mūsų visuomenė neįvertina nuolatinio mokymosi naudos – kaip galime baigę universitetą, dar būdami tokie jauni visą likusį gyvenimą naudoti tik tas žinias?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)