1. Prašykite pakelti atlyginimą

Prašyti padidinti dabartinę algą yra greičiausias ir lengviausias būdas uždirbti daugiau dabartiniame darbe.

„PayScale“ atliktos tyrimo duomenimis, net 57 proc. žmonių niekada nesikreipė į darbdavį dėl algos padidinimo. Reguliariai prašydami pakelti algą, per visą gyvenimą galite uždirbti 1 mln. dolerių daugiau nei dirbdami be jokių algos pokyčių. Toks skaičius daro įspūdį, tiesa?

2. Derėkitės dėl premijų ir privilegijų

Derėdamiesi dėl didesnių pajamų dauguma darbuotojų dažnai susitelkia tik į bazinę algą, ir visiškai pamiršta priedus, premijas ir kitas privilegijas, kurios sudaro bendrą kompensacijų paketą.

Dauguma įmonių turi tokį paketą, todėl visai verta pasidomėti galimybe jį gauti. Jei pavyks suderėti, per metus gali susidaryti gana akivaizdi nauda.

3. Prašykite paaukštinimo

Dažnas darbuotojas mano, kad paaukštinimas įvyksta spontaniškai, ir jis pasiekiamas tik sėkmės kūdikiams. Tai nėra tiesa. Tiesą sakant, savo paaukštinimą galite inicijuoti jūs patys, ne tik jūsų darbdavys. Paaukštinimas reiškia ir didesnę algą (bent jau turėtų reikšti), o tai prisideda prie jūsų tikslo uždirbti daugiau dabartiniame darbe.

Jei jūsų darbovietėje atsilaisvino aukštesnė pozicija, kuriai, manote, turite užtektinai kvalifikacijos, surašykite savo pasiekimus ir nusiųskite gyvenimo aprašymą – taip parodysite, kad esate tinkamas kandidatas. Jei per visą laiką, kurį dirbate dabartinėje darbovietėje, pelnėte patikimo, stropiai ir kokybiškai dirbančio specialisto reputaciją, o ypač jei jūsų santykiai su bendradarbiais yra geri, tikėtina, kad jus paaukštins, reiškia, ir pajamos išaugs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)