1. Jūs nuolat tobulėjate

Nustojus mokytis ir tobulėti, kai apleidžiamas asmeninis augimas, ateina stagnacija. Net jei sėkmė kol kas nėra akivaizdi, labai svarbu jausti, kad progresuoji ir tampi geresne savo paties versija. Sėkmę traukia judėjimas, o nesėkmę – stagnacija. Taip pat svarbu nepasiduoti pagundai susikoncentruoti į klaidas, ir jei jūs pasimokote iš jų, tačiau jų nehiperbolizuojate – tai jus įgalina sėkmei.

2. Jūs naudojate savo stipriąsias puse, o ne tik taisote trūkumus

Jei koncentruositės tik į savo taisytinas puses, galite pavargti – nes trūkumų taisymas vargina. Svarbu daryti ir tai, ką daryti jums lengva ir malonu – tai yra, naudotis savo stipriosiomis pusėmis siekiant progreso svarbiose srityse. Dėl to labai svarbu išsigryninti ne tik savo silpnąsias, bet ir stipriąsias puses, vertinti save su empatija ir apsišarvuoti kantrybe.

Labai lengva įkristi į amžino savęs tobulinimo liūną, ypač jei esame linkę lyginti save su kitais. Tačiau jei darbą su silpnybėmis ir trūkumais derinsime su savo stiprybių naudojimu – atsigausime, pasikrausime energijos, ir vėl turėsime jėgų imtis trūkumų šalinimo.

3. Jūs dedate pastangas, kad susiklosčius palankioms aplinkybėms būtumėte pasiruošę.

Žmonės dažniausiai neturi kantrybės – jie visko nori čia ir dabar. Pagrindinė priežastis, kodėl vieniems žmonėms galiausiai pavyksta pasiekti sėkmę, o kiti užstringa, yra ta, kad pirmieji nenuilsdami deda pastangas ir mėgaujasi pačiu procesu, o kiti nesulaukę sėkmės tuojau pat, tiesiog nustoja stengtis.

Sėkmė yra ten, kur susikerta pasiruošimas, pastangos ir galimybės, tad turėtumėte būti pasiruošę šioms tolesnį gyvenimą nulemiančioms akimirkoms. Kartais ruošimasis atrodo pernelyg kasdienis, pasikartojantis, ir visai nepanašus į sėkmę.

Kartais žmonės, kurie nori būti profesionaliais pranešėjais, galvoja: „Man patinka idėja gauti daug pinigų vien už tai, kad užlipau ant scenos ir valandą pakalbėjau.“ Tačiau jie nepagalvoja, kad norint gauti daug pinigų už valandos kalbą, reikia ilgas valandas ruoštis ir treniruotis, o tam, kad tavo kalba būtų svari, įtikinama, reikia turėti įžvalgų ir patirties – tai irgi reikalauja laiko ir pastangų. Būtent tokiomis, atrodytų, smulkmenomis, ir yra grįstas kelias į sėkmę.

darbas, kompiuteris, laikysena, sėdėjimas

4. Jūs turite aiškią gyvenimo viziją.

Nenuvertinkite šio punkto svarbos – jei turite gyvenimo viziją, galite save pagirti. Dauguma žmonių ne tik neturi aiškios vizijos, ką norėtų gyvenime pasiekti, bet ir nežino, kodėl kažko nori, ir ką reikėtų daryti, kad svajonės taptų realybe.

Kai gyvenimo keliu eini pakėlęs akis į Šiaurinę žvaigždę, tai padeda nesuklupti ant akmenų ir nukreipia palankų vėją į bures.

Negalite nukeliauti į tikslą, jei nežinote, koks tas tikslas.

Tikslas padeda nepasiduoti po pirmųjų nesėkmių ir neleidžia pirmajai sėkmei apsukti galvos.

5. Jūs turite palaikymo tinklą.

Šis aspektas dažnai pamirštamas arba nevertinamas kaip reikšmingas. Tačiau jei turite palaikymo tinklą (jūsų tikslus palaikantys ir jūsų vizija tikintys mentoriai, šeimos nariai ir bendradarbiai) – reiškia, turite iš kur pasisemti jėgų. Ypač negandų ir permainų metu, kai vienintelis nekintantis dalykas yra neginčijamos vertybės ir artimųjų bei draugų palaikymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)