Darbo pokalbio laikas

Portalas „Glassdoor“ rašo – tinkamiausias laikas pokalbiui dėl darbo – antradienis, 10.30 val. ši rekomendacija nėra pagrįsta moksliškai, ji veikiau grindžiama logika. Antradienį žmonės yra produktyviausi, laikas ne per ankstyvas, iki jo pakanka laiko pasitikrinti elektroninį paštą, išgerti puodelį kavos ir pasirengti susitikimui.

Verčiau nebūti paskutiniam, baigiantis darbo dienai, rašoma leidinyje „Psychology Today“. Didelė tikimybė, kad vedančio darbo pokalbį žmogaus mintys nevalingai nuklys kitur – apie vakarienę, vaikų pamokas ir pan.

Laikas prieš arba po pietų pertraukos nėra geras, nes susitikimas bus trumpas arba teks palaukti.

Oras pokalbio dėl darbo dieną

Toronto universiteto tyrėjai Donaldas Redelmeieris ir Simon D. Baxter padarė išvadą, kad lietingą dieną žmonės prasčiau pasirodo per darbo interviu nei saulėtą dieną.

„Paaiškėjo, kad dalyvavusieji pokalbyje lietingomis dienomis surinko 1 proc. prastesnius įvertinimus nei dalyvavusieji pokalbyje dėl darbo saulėtą dieną)“, – teigė mokslininkai.

Kokiu laiku atvykstate

Galbūt manote, kad atvykti anksčiau – geras tonas, bet jei atvyksite per anksti, galite sau pakenkti.
„Atvykti 5 min. anksčiau – puikus sumanymas, bet bepasirodykite prieš pusvalandį iki darbo pokalbio. Gali pasirodyti, kad nerimaujate ar darote spaudimą su jumis kalbėsiančiam kompanijos atstovui. Jei turite laiko, pasėdėkite automobilyje arba šiek tiek pasivaikščiokite.“

Jei konkurentas tą pačią dieną eina į pokalbį dėl darbo

Tai žinant bus nelengva, jei įmanoma, pakeiskite dieną. Tyrimai rodo, kad toks faktas nemaloniai veikia, nepriklausomai nuo to, ar žmogus savimi pasitiki.

Tiesa, vieni su kitais lyginami tik tą pačią dieną pokalbyje dalyvavę pretendentai, o ne ankstesnėmis ar vėlesnėmis dienomis.

Rankos paspaudimas daug pasako apie žmogų

Silpnas, vangus rankos paspaudimas byloja apie pasitikėjimo trūkumą. Iš rankos paspaudimo susidaromas pirmas įspūdis apie jus.

Paspauskite ranką tvirtai, šypsodamiesi, nebijokite pirmi ištiesti rankos. Tik nepersistenkite ir nespauskite rankos taip, lyg norėtumėte ją sulaužyti.

Ar priimti pasiūlymą išgerti kavos

Jei prieš pokalbį jūsų paklausia, ar norėtumėte atsigerti vandens ar ko kito, atsisakykite. Juk nenorite, kad žmogus 10 min. gaištų, ruošdamas jums kavą.

Kokios spalvos drabužius vilktis

„CareerBuilder“ tyrimo, kuriame dalyvavo 2 099 vadovai, duomenimis, darbo pokalbiui tinkamiausi – mėlynos ir juodos spalvos drabužiai. Prasčiausias pasirinkimas – oranžinė.

Saugiausios – konservatyvios spalvos: juoda, mėlyna, pilka ir ruda, kūrybingumą rodanti oranžinė pernelyg intensyvi pokalbiui dėl darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)