Tęsiame ciklą „Kaip gauti darbą, kurio nori“ ir kalbamės su 2020-ųjų TOP darbdaviais paskelbtų įmonių vadovais. Taip pat tais, kuriems įmonėse yra patikėtas atrankos procesas. Šį kartą savo patirtimi dalijasi „Telia Lietuva“ Žmogiškųjų išteklių vadovas Ramūnas Bagdonas.

1. Klauskite – kitaip atrodys, kad jums neįdomu.

„Dar prieš darbo pokalbį pagalvokite, ko būsimo darbdavio ar atrankos specialisto galite paklausti jūs. Ko nežinote ir norite sužinoti apie poziciją, kompaniją. Ateikite pasiruošę ne tik apie save papasakoti, bet ir pasidomėti darbo vieta. 

Natūralu, kad negali būti taip, jog ateini dirbti darbą ir viską apie jį žinai. Atrankų specialistai itin vertina žmogaus gebėjimą užduoti kokybiškus klausimus. Mąstome taip: jeigu žmogus sugeba įvardyti, kas konkrečiai jam neaišku, suformuluoti konkretų klausimą, tai jis mokės greitai susirasti informacijos, kurios jam reikės kokiai nors problemai išspręsti. Nutylėjimas, apsimetimas, kad supranti tai, ko nesupranti yra ne trūkumas, o pripažinimas, kad kažko nežinai ir dedi pastangas sužinoti. O tai yra didelis privalumas.

Apskritai, pavykusiu pokalbiu dėl darbo laikome tokį, kurio metu kandidatas kalba 50–70 proc., o

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)