Savaime suprantama, norime įkelti kuo gražesnę nuotrauką – turime tokią galimybę, juk tai – ne asmens tapatybės kortelės nuotrauka. Tik ne visas nuotraukas, kurios jums patinka, verta viešinti. Psichologės, gyvensenos koučerės Francescos Tighinean teigimu, nuotrauka gali atskleisti neigiamus jūsų charakterio bruožus, rašoma „DailyMail“.

Jei nuotraukoje jūs – su draugais...

Jūs – ekstravertas, komfortiškiausiai jaučiatės draugijoje. Tikėtina, kad mielai pasakojate žmonėms, ką veikiate, netgi mėgstate pasigirti savo pasiekimais. Jums patinka būti dėmesio centre, negalite pakęsti, jei šalia yra kas nors ryškesnis už jus.

Jei nuotraukoje – daug apnuoginto kūno...

Erotinės ir seksualinės nuotraukos byloja apie nevisavertiškumo kompleksą.

„Tokiam žmogui atrodo, kad jis turi būti ryškesnis, rodyti daugiau laisvės, seksualumo, kad kompensuotų tai, kad iš tiesų jaučiasi prasčiau, nei atrodo“, – teigia psichologė.

Beje, potencialius partnerius nuogumo demonstravimas veikiau atstums, nei pritrauks.

Jei labai dažnai keičiate profilio nuotrauką...

Galbūt negalite apsispręsti, kuri nuotrauka geriausia. Vis dėlto, psichoterapeutės teigimu, jei kas savaitę ar net kasdien keičiate profilio nuotrauką, tai rodo, kad nepasitikite savimi.

Toks žmogus labai neryžtingas, sunkiai pasitikintis. „Galbūt jam – identiteto krizė ir jis ieško žmonių dėmesio“, – teigia F. Tighinean.

Patartina profilio nuotrauką keisti 2–3 kartus per metus ir tada, kai gyvenime vyksta kokie nors svarbūs įvykiai.

Socialinių tinklų nuotraukos

Jei nuotraukoje esate su mylimu žmogumi...

Galima dėti ir bendrą nuotrauką su mylimuoju, jeigu jums tai priimtina, vis dėlto bendroms nuotraukoms vieta – albumuose ar įrašų juostoje, o ne profilio nuotraukos vietoje.

„Jeigu profilio nuotraukoje jūs – su partneriu, vadinasi, jis (ji) jums yra jūsų asmenybės dalis, – aiškina ekspertė. – Jūs per stipriai kliaujatės mylimu žmogumi. Per stiprus prisirišimas – vienas pavojingiausių, už jo slypi baimė, kad jus paliks.“

Jei nuotraukoje jūs – su gyvūnais arba su vaikais...

Tokios nuotraukos rodo, kad esate jautrus, empatiškas žmogus, gebantis užjausti, pritraukti žmones. Jei įkeliate tokią nuotrauką, norėdami su kuo nors susipažinti, tikėtina sėkmė.

Neseniai ispanų mokslininkai atliko tyrimą – pasirodo, vyro nuotrauka, kurioje jis – su šuniuku, moterims patinka labiau nei nuotrauka, kurioje vyras vienas. Šalia mielų gyvūnėlių vyrai atrodo ne tokie griežti ir atšiaurūs.

Socialinių tinklų nuotraukos


Jeigu žiūrite iš apačios į viršų arba iš viršaus žemyn...

Pirmu atveju tikėtina, kad jūsų labai ryškus ego. Nuotraukos, kuriose žiūrite žemyn, neša žinią, kad jaučiatės viršesni už kitus ir norite dominuoti.

Antras variantas kalba apie nuolankumą, nepasitikėjimą savimi, gal net apie aukos kompleksą. Tokia nuotrauka pritrauks narcizą ar netgi smurtautoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją