Kokiems žmonėms lengviau pasiekti sėkmės ir pripažinimo?

Patrauklumas – kiekvieno žmogaus sėkmės pagrindas, tiek vyrų, tiek moterų. Kalbama ne apie seksualumą, nors tai irgi svarbu, jei turėtume omenyje sėkmę tarp priešingos lyties asmenų.
Na o karjeros srityje patraukliais žmonėmis vadinami tie, kurie savo energetika pelno aplinkinių simpatijas. Tarp kandidatų į darbą tokiems visada bus teikiama pirmenybė, komanda degs jų idėjomis, žmonės norės su jais dirbti.

Būnant šalia tokių žmonių, jaučiamas nuo jų sklindantis pasitikėjimas savimi, pozityvumas, ramybė. Būtent tokie žmonės greičiausiai kopia karjeros laiptais. Apsirinka tie, kas galvoja, kad patrauklumu jie apdovanoti iš prigimties. Iš tiesų galima išmokti tapti patraukliu žmogumi, tereikia išsiaiškinti, kokie kūne vykstantys procesai turi tam įtakos.

Veidrodiniai neuronai: kaip aplinka daro įtaką sėkmei

1992 m. vienas italas neurobiologas atrado veidrodinius neuronus – tai unikalios smegenų ląstelės, kurios aktyvuojasi, kai stebime kitų žmonių veiksmus. Jeigu šalimais esantis žmogus pakels vandens stiklinę, jūsų smegenyse aktyvuosis tie patys neuronai, kurie taptų aktyvūs, jeigu jūs patys pakeltumėte stiklinę. Tas pats vyksta ir su emocijomis. Kai matome kito žmogaus mimiką, mūsų smegenyse tampa aktyvūs neuronai, atsakingi už tas emocijas.

Kai būname tarp negatyviai nusiteikusių, savimi nepasitikinčių žmonių, mūsų smegenys automatiškai aktyvizuoja tuos pačius jausmus ir nuostatas. O jei apsupsime save energingais, tikslo siekiančiais, laimingais žmonėmis, nesąmoningai juos kopijuosime, o galiausiai imsime skleisti tokias pat nuostatas.

Mes kopijuojame ne tik veiksmus, bet ir mąstymo būdą, nuostatas ir mūsų artimiausiai aplinkai būdingą pasaulėžiūrą.

Hormonų magnetizmas, arba kaip užprogramuoti savo kūną sėkmei

Bet koks veiksmas, įvykis, emocija skatina žmogaus kūne gamintis kokį nors hormoną. Ar pastebėjote, kad žmonės, kuriems sutrikusi hormonų pusiausvyra, dažnai būna įžeidūs, apatiški, neramūs? Su tokiais žmonėmis norisi mažiau bendrauti, netraukia būti jų draugijoje, nors išoriškai jie gali būti dailūs, o bendraudami paisyti normų. Iš tiesų – kam gali patikti nuolat niurzgantis darbuotojas ar vis spaudžiantis viršininkas?

Jūsų tikslas – daugiau dopamino, kuris atsakingas už energingumą. Jei trūksta šio hormono, stiprėja nerimas ir nepasitikėjimas savimi. Reikiamą dopamino lygį organizme padės palaikyti šokimas pagal energingą muziką, šuoliukai, bėgimas ir, žinoma, užtektinai kokybiško miego.
Endorfinai – laimės hormonai. Jie malšina streso poveikį, neleidžia žmonėms įklimpti į gilią depresiją. Kas kartą, įveikdami sunkumus, baimes, gausinate endorfinų atsargas.

Serotonino trūkumo požymiai – apatija, vangumas, nepasitikėjimas savimi. Valgykite aminorūgšties triptofano turinčių produktų – bananų, riešutų, sezamo sėklų, žuvies, varškės, ir serotonino neturėtų pritrūkti.

Būti patraukliu – įprotis, kaip ir išgerti rytais vandens stiklinę, šį įprotį galima išsiugdyti. Meskite sau iššūkį, išbandykite naujų dalykų (juk žinoma, kad daugiausia pasiekiama, išėjus iš komforto zonos), stebėkite savo nuotaikas, bendraukite su žmonėmis, kurių savybės ir įsitikinimai sutampa su jūsiškiais, padeda tvirtėti, – štai tada visose srityse jūsų laukia sėkmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)