Dirbant su vadovu, kuris nelinki gero, atsiduriama nemalonioje, pavojingoje padėtyje. Be to, ne visada akivaizdu, kad viršininkas nusiteikęs priešiškai jūsų atžvilgiu. Štai keli požymiai, padėsiantys susivokti:

1. Kiekviena proga verčia jums kaltę.

Kažkas nenusisekė, todėl viršininko vadovai prašo pasiaiškinti. Užuot prisiėmęs atsakomybę, jūsų bosas kaltina jus arba jūsų komandą.

Tai jau ne šiaip nesugebėjimas prisiimti atsakomybę, o sabotažas.

2. Savinasi jūsų idėjas.

Padorus vadovas nesistengs pateikti svetimų idėjų tarsi savų.

3. Žemina jus.

Žeminantis elgesys – netiesioginio sabotažo požymis. Bosas gali nemaloniai su jumis elgtis, norėdamas paskatinti jus išeiti iš darbo.

4. Niekada nekviečia dalyvauti svarbiuose susirinkimuose, nekviečia ir į išskirtinius projektus.

Regis, viršininkas vis pamiršta atsiųsti jums kvietimą į susirinkimą, pridėti prie susirašinėjimo svarbaus projekto klausimais. Vieną – du kartus galima patikėti užmaršumu ir pačiam tai pamiršti. Bet jei toks elgesys tampa šablonu, tikėtina, kad viršininkas nori jus izoliuoti ir nušalinti.

5. Nepateikia atsiliepimų, įvertinimų.

Viršininkas, kuris skatina jus tobulėti, pateikdamas gerų ir blogų atsiliepimų, ne visada lengva. Tačiau atsiliepimų nebuvimas rodo, kad absoliutų abejingumą jūsų darbui ir jūsų, kaip darbuotojo, tobulėjimui.

6. Viešai jus kritikuoja.

Jei susirinkime, girdint visiems jo dalyviams, kritikuojamos jūsų pastangos, idėjos, tai – didžiulis nepagarbos ženklas. Jei bosas daro jums viešai gėdą, tikėtina, kad nėra nusiteikęs prisidėti prie jūsų sėkmės.

Konfliktas

7. Perdėtai kontroliuoja.

Bosas gali perdėtai kontroliuoti dėl kelių priežasčių – pavyzdžiui, jis linkęs perdėtai kontroliuoti arba jaučia nesaugumą. Bet tai gali reikšti, kad jumis nepasitiki. Kartais perdėta kontrolė gali peraugti į priekabiavimą, kai bosas tiesiog seka kiekvieną jūsų žingsnį ir tai ima atrodyti lyg bauginimas.

8. Jis žino, ką sugebate, bet vis tiek skiria nesudėtingas užduotis.

Vos pradėję dirbti naujoje įstaigoje nesitikėkite iš karto sulakti svarbių užduočių. Bet jei viršininkas tik siuntinėja jus daryti kavos, nors buvote pasamdyti tam tikroms pareigoms, tai jau pavojaus ženklas, ypač jei su kitais darbuotojais elgiamasi kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)